Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
5010
 

İçli köfte

İçli köfte
 

Bu yazımda sizlere Hatay’ın portakal diyarı Erzin den Lütfiye Mert ablamızın verdiği nefis içli köftesinin tarifini vereceğim.Erzin portakal bahçeleriyle ünlü ve yol boyunca 7 km özellikle Nisan ayında buram buram kokan portakal kokusu yol boyunca seni karşılar,içine çektiğin her nefeste bahar kokusu ilkbaharın müjdeliyicisidir.

Tarifimize gelince,

Hamuru için;
1 kg köftelik bulgur
3 su bardağı un
sıcak su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz.

İç malzemesi
1 kg kıyma
5 adet soğan
karabiber, tuz sıvı yağ

Not: istenirse malzemelerin oranları aynı oranda azaltılarak ilk yapacaklar daha az malzemeyle tekrar tekrar yaparak gerekli pratiği kazanmaya çalışırız.

İç malzemenin yapılışı,
Az yağda kıyma kavrulur, ince kıyılmış soğanlar eklenir. İyice kavrulur. Tuz, karabiber eklenir.

Hamurunun hazırlanması,
Sıçak su ile bulgur ıslanır. 10 dk bekletilir. Sonra salça, tuz, kimyon eklenip çiğ köfte gibi yoğrulur, biraz kıvama gelince un eklenip yoğrulmaya devam edilir. Yumuşak (kulak memesinden biraz sert) kıvama getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp avuç içinde hazırlanmış iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yuvarlak şekil verilir.Kaynayan suta atılıp10 dk pişirilir. Afiyetle sıcak servis yapılır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 319
Toplam yorum
: 951
Toplam mesaj
: 311
Ort. okunma sayısı
: 6125
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster