Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE
 

MALZEMELER:(Bu ölçüyle 30 adet içli köfte çıktı)

HAMURU:

*500 gr.kısırlık bulgur

*1 kahve fincanı irmik

*1,5 tatlı kaşığı tuz

*1,5 su bardağı kaynar su

*1 yumurta

*1 kahve fincanı un

İÇ MALZEME:

*250 gr.az yağlı kıyma

*3 orta boy soğan

*50 gr.margarin

*1 tatlı kaşığı salça

*1 tatlı kaşığı tuz

*5-6 dal maydanoz

*Kırmızı biber,pul biber,karabiber

*Dövülmüş ceviz

**Haşlayarak yapmak isterseniz üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karışımı dökebilirsiniz..

**Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor,kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Önce İÇ MALZEMESİNİ  yapalım ve soğumaya bırakalım

*Tavada yağı eritelim

*Soğanı incecik doğrayalım

*Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar kavuralım

*Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişirelim

*Tuzunu,kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım

*İyice soğuyana kadar bekletelim,istersek ceviz ekleyelim

HAMUR YAPILIŞI:

*Geniş bir kaba bulgur,irmik ve tuz konulur ve karıştırılır.

*Kaynar su dökülerek karıştırılır ve üzeri kapatılarak  10-15 dak.şişmesi beklenir.

*Elde biraz yoğurup yumurtayı kıralım ve biraz daha yoğurunca unu serpelim

*Yanımızda bir kapta su bulunsun,elimizi ıslatarak macun gibi olana kadar  yoğuralım

*Hamurdan mandalina büyüklünde parçalar kopararak elimizi ıslatalım ve yuvarlayalım

*Galerilerim kısmına yapım aşamalarını koydum,yapılışına oradan bakabilirsiniz

*Baş veya işaret parmağımızla içini oyalım,parmağımızı ıslatarak elimizde çevire çevire inceltelim

*Bir çanak halini alınca soğuyan içten bir tatlı kaşığına yakın içine koyalım ve yine elimizi ıslatarak  kapatalım

*Eğer çatlayan yer olursa minicik bir hamur alıp elinizi ıslatarak üzerini kapatabilirsiniz

*Köftelerin 2-3 parmak üzerine çıkacak kadar bol suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve kaynatalım

*Köfteleri yanyana gelecek şekilde orta ateşte kaynayan suya atalım

*Delikli kepçeyle çevirelim ve su üzerine çıkıncaya kadar 10 dak.kadar haşlayalım

*Delikli kepçeyle alıp servis tabağına dizelim

*Üzerine erimiş tereyağ ve kimyon karıştırarak dökelim

*Kızartması da çok lezzetli ve yağ çekmiyor.Çok kızgın olmayan yağa atıp pembeleşene kadar kızartalım..

AFİYET OLSUN..

Tüm tariflerim bloğumda,aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz..

http://www.buketcengiz.blogspot.com

facebook için https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602

instagram için https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/

Twitter için https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..