Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İçsel keşif

İçsel keşif
 

Öze inme bildirimi (içsel keşif ) adı üzerine memuniyetlere saklanmış benlik dayatmacı budalalılık , sancılı doğumların arkasında bilinmesi gereken yolculuğun ızdırabı o dakıkalarda kazandırılıyor. saklanmış ve öze inememişliğin esareti içerisinde çevresel şekillendirmelerin doğruluğunda edinilmiş benlik kazanımı ve buna uyum, keşfedilmemiş benlıklerin ve ben olma mücadelerin içerisinde yaşanmışlıklar

Hep bir ben olma konuşulur da bu ben olma hikayesinde çevresel doğrulara göre şekillendirildiğimizi unuturuz..oysa benlık kazanımında tekiz ve içimizden gelen seslerin doğruluğunu dış seslerin etkisiyle hep bir kayıp içerisindedir. Farkındalığı kazanma süreci hiç tamalanmayadabilir.

Koşulludur an ve an koşullandırılarak yetiştiriliriz doğrular ve yanlışlar kavramı nedir? kime göre neye göre düşündüğümüzde anlaşılması çok da zor değil..

Asıl olanı görmeden yaşanmış benlik, ne acı ve keyifsiz .....üzerine oturtulmaya çalışılmış ve doğruluğuna inandırılmış zihinler, keşifden uzak ve zahmetsiz bir yolun elçileri doğum ve ölüm arasındaki yolculuğu tamamlamak üzerine oturtulmuştur. Yaşam ağacımıza baktığımızda doğum sırasında yaşadığımız acı hayatımızın geri kalanı konusunda fikir beyan eder. Ne hikmetse bu acıyı hatırlamayız ve belkıde bize sunulan hikayenin tramvası konusunda bilgi sahibi olmamamız için olabilir mi?

Soru, sorular ve cevaplar doğrular yanlışlar .... çevresel kazanılmış ve biçimlendirilmiş öğretilen , güdülenen ve hatta sisnsice beynimize kazıtılanlar. Bunları ne kadar düşündük veya düşünemize ne kadar müsade edildi.

Hep bir çevre ve çevreye göre şartlandırılmış kazanılmış kimlikler sorgusuz yapılmış seçimler ve yaşamların bitiminde neticelenen ,

son durak ölüm
 
Toplam blog
: 48
: 961
Kayıt tarihi
: 13.04.08
 
 

Merhabalar, ben Melek, 29 yaşındayım, Ankara'da yaşıyorum; bu sayfada yazılarımı paylaşmak ve yazdığ..