Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

zirve özden özpınar

http://blog.milliyet.com.tr/fidanlar

06 Eylül '08

 
Kategori
İlişkiler
 

İçsel Yolculuk

İçsel Yolculuk
 

Yaşadığımız yer küre her konuda büyük erozyon yaşıyor. İnsanlar çözümler ararken yenileri kapıda bekliyor. Yaşamın dizgesinin yapı taşını oluşturan insan , dizgenin en önemli öğelerindendir. Dünyayı sarsan erozyonun tetikleyecisi olarak önemli ve bir o kadar ürkütücüdür.

Toplumsal , evrensel değerleri her şeyin üzerinde tutan insan olabilmek için, zaman zaman içsel yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Belki zorunlu yapmamız gereken bir seyahat olmalıdır.. Bedeli ağrılı sancılı olabilir.

Vücudumuzun her hücresinin etkilendiği düşünülürse bir binanın çöküşüne seyirci kalınabilir. İçe yöneliş, kişinin varoluşuna doğru yapılan, benliğinin merkezine yapılan serüvendir.

Sevgi erozyonun sonuçları küçümsenemeyecek kadar acıdır. Yaşadığımız dünyanın en önemli sorunu halinde bakıyor, bakıyoruz. Özde değerler, özen, hoşgörü, paylaşım, anlayış, iletişim, tutarlık , romantizm yok oluyor. Zamanımızı daha çok boşluk , yabancılaşma, insanlardan yalıtılma, mahrumiyet, dostsuzluk, kayıtsızlık ve bunların yarattığı duygusal sorunları düşünerek geçiriyoruz.

İnsan sevgiyle büyüyebilir, yaşayabilir. İletişim de insanların en önemli öğelerindendir. Sağlıklı ilişkilerin dirimsel olabilmesi yalın, sözlü ya da sözsüz iletişime bağlıdır. İyi bir ilişkinin ölçüsü, onun kişilere uygun zihinsel, duygusal, ruhsal gelişmeyi ne denli yüreklendirdiğiyle anlaşılır. İlişkiler zamanın uzunluğu ile değil, gösterilen özenin niteliği ile tanımlanır. Yani bazen bir sanatçı ruhu ile , bazen de (içsel yolculuğa) kendini tanımak adına yapılan bilimsel yolculuğun kaptanı olarak yaklaşmalıyız. İlişkilerde acılı bir durumdan , daha yara alacak duruma düşmemek için özenle , dürüstlükle korku ve incinmelerimizi açık tutmakta yarar vardır.

İçimizde var olan öz değerlerimiz ve önemlisi sevme yeteneğinin yok olmasına izin vermeden dengeli ve güvenli ilişkilerle sevgi erozyonunun durdurulması dileği ile...

 
Toplam blog
: 363
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Buca Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Emekli öğretmenim. İzmir'de yaşıyorum. Adaletin, yalınlığın, sev..