Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '17

 
Kategori
Mizah
 

İçten gülümseme her kapıyı açar

İçten gülümseme her kapıyı açar
 

birazda gülelim (görsel netten alıntı


Rahmetli babaannem istediğini yaptırabilmek için bize anılarını anlatırdı bazen de fıkralar la süslerdi bizi güldürürdü kahkahalar atardık ve mutlu olurduk.

Rahmetli dedem köyde bulunan 100 koyunu bakım için vermiş. Kendileri Erzurum’da oturdukları için hayvanlara bakma imkânları yokmuş. Koyunlara bakan kişinin adı Mehmet’miş ama herkes ona boyu kısa olduğu için gollik Mehmet dermiş. Kış bitip bahar gelince dedem köyle gitmiş içinden koyunlar yavrulayıp çoğalmıştır diye düşünmüş. Gollik Mehmet’in evinin önüne gelince bakmış ki adam koyunun derisini yüzüyor.  “Merhaba bizim koyunlardan ne haber? “ Gollik Mehmet telaşla hayvanı bırakmış ve: “Begim gök patladi doksan sekkizi çatladı dünkünü verdim kassaba ahan bu günkünü sayma hesaba”  deyince adamın koyunları iç ettiğini anlayan dedem çok sinirlenmiş ve adamın yanındaki bakracın içindeki yoğurdu kafasından aşağı boşaltmış. Yüzü gözü yoğurt içinde kalan adam ellerini kaldırmış ve: “Ahan Allah’a şükürler olsun yüzümün akı ile hesabımı verdim” demiş.

HAYVANIN OĞLİ

Okula yeni atanan Okul Müdürünün soyadı Kurdoğlu’ymuş. Müdür sınıfları geziyormuş bir öğrenciye sormuş: “Söyle bakalım delikanlı ben kimim? “Müdürsen efendim” Soyadımı biliyor musun? Öğrenci soyadını unutur ve şöyle yanıtlar: “Efendim bir hayvanın oğlusan ama bülmürem ki hangi hayvanın oğlusan.”

CENNETE GİTMEK İSTİYORSUN

Bir bayan Hoca Efendiye sorar: “Hocam bir gari bir polesle, bir doktorlar bir öğretmenle zina yaparsa cünah olur mi? Hoca çok kızar ve : “ Seni kafir cehenneme getmah istirsen ele mi?” Kadın bütün meslekleri sayar aynı cevabı alır, sonunda  “Ya bir Hoca ile zina yaparsa cünah olur mi?”  Hoca güler ve: “Seni köftehor seni Cennete getmah istirsen he” diye yanıtlar.

GENDİN BÜL(KENDİN BİL)

Hasta olan kadın doktora gider doktor hanıma: “Nereniz ağrıyor” diye sorar, kadın sinirlenir ve doktora: “Viş toprah başan  bunca sene boşuna mi okudun tohtor oldun sen ne biçim dohtorsan ben niye söylim ki gendin bül.” Der.

Umarım sizleri gülümsetmişimdir. Güler yüzlü olmak insanlar arasında olumlu bir atmosferin oluşması ve iletişim için gereklidir. Asık suratlı ve alaycı kişilerle kimse iletişime geçmez. Gülünüz güldürünüz yaşamınızdan gülücükler eksik olmasın. Unutmayın içten bir gülümseme her kapıyı açar.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..