Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

İdam geri gelirse...

İdam geri gelirse...
 

internetten alınmıştır


Türk hukukunda idam vardı...Hatta, 1960 darbecileri masum Başbakan Menderes'i ve iki arkadaşını idam etmişlerdi.

Ülkesine hizmet etmekten başka hiçbir "suçu" olmayan Merhum Menderes idama götüren akıl, askerleri öne sürerek darbe yaptıran yargı mensuplarından geldi.

O zamanın Anayasa Profösörleri, idam için kendilerine akıl danışan darbecilere: Siz bugün onları idam etmezseniz, ilerde onlar sizi idam eder, diyor.

Menderes ve arkadaşlarını haksız yere idame götüren cümle de bu oluyor. Darbeciler, ilerde yakalarına yapışmasın diye Başbakanı ve Bakanlarını katletmekten çekinmiyor.

Daha sonraki darbelerde de idamlar oldu...Özellikle 12 Eylül darbesinden sonra, darbe lideri Kenan Evren'in "biz adaletli(!) davrandık bir sağdan astık bir soldan" diye ifade ettiği cinayetler çok gencin canını aldı.

Türkiye idam cezasını Avrupa Birliği sürecinde kaldırdı...Üstelik, Abdullah Öcalan gibi yıllarca ülkede terör yapmış birine idam cezası verilmişken...Aslında, Öcalan'ı teslim edenler onun can güvenliği konusunda da garanti almışlardı.

Tarihimizdeki en alçak darbe kalkışması olan 15 Temmuz ihanetinden sonra, şehit aileri ve halk çoğunluğu darbeci katiller için idam istiyor.

Başbakan Binali Yıldırım, halkın isteklerini dikkate alırız, derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önüme gelirse imzalamakta tereddüt göstermem, diyor.

İdam kararını çıkarma işi, tarihinde ilk kez, üstelik de kendi silahlarımızla alçak bir saldırıya maruz kalan TBMM'ye kalıyor.

TBMM ilk toplantısında, kendi varlığına da kasteden bu darbeci teröristler için idam kararı çıkaramazsa bu halkın gözünden düşecektir...iktidarı muhalefeti tüm siyasiler bunu dikkate almalıdır.

Beyinleri yıkanmış, ruhları satılmış bu güruha hak ettiği cezayı bugün vermezseniz, ilerde yeni bir kalkışmada onlar size acımaz...İhanet ve katliam acınası suçlar değildir.

Dün akşam televizyonların birinde, güya idam karşıtı olan bir bilmiş, idamı getirirseniz Abdullah Öcalan'ı ne yapacaksınız, dedi...Yani, eğer darbeci caniler için ihanet suçundan idam geri glirse Öcalan için de uygulanaması gerekecek, o halde çıkaramazsınız, demek istiyor bu zat.

Demek, bu ülkeye 40 yıl kan kusturmuş bir terörbaşı'nı idam etmeyelim diye, iki gün önce tüm ülkeye kabus gecesi yaşatan 250'den fazla insanı şehit eden canilere idam kararı çıkaramayacağız, öyle mi!!

Ne olur!... İdam kararı çıkarsa Öcalan da hak ettiği ve aslında yıllar önce hakkında verilmiş cezaya kavuşmuş olur...Bu ülke bunu yapamaz mı?

Ama Avrupa Birliği imiş...Bunca saldırıdan, bunca düşmanlıktan sonra AB mi kaldı...Eğer, idam insani değilse, bunlar önce ABD'ye dönüp bir laf etsinler...ABD'de elektirikli sandalya cayır cayır çalışıyor...

Ölüm cezasının dönüşü olmayacağı gerekçesi ise, bugün işlenen bu katliam ve vatana ihanet suçu yanında hafif kalır...Suç böylesine sabit ve vahimken, acaba ilerde bunların masum olduğu anlaşılır mı, gibi bir gerekçe ya çok safça olur yada cuntadan yana olmak olur...

Vatana ihanet ve bu ihaneti işleme biçimi gibi kriterler hukuk çevresinde değerlendirilip kesin delilleriyle ortaya konduktan sonra bu caniler idam edilmelidir...Bu bir tür kısas şeklidir ve kısasta hayat vardır.

Bu ülkede darbeciler insanları astı...Bunların içinde Başbakan ve Bakanlar da vardı...Ama hiç bir darbeci asılmadı.

Bugün artık, darbeci teröristlerin idam edilme günü gelmiştir.

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..