Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '14

 
Kategori
Eğitim
 

İdareciler değerlendiriliyor

Yöneticilerin sınavı başlıyor. Sınavı derken “puanlandırılmaları” başlıyor. Bakanlık hazırlığını yapmış. Okul müdürlerine işlemleri yapmalarını istemektedir.

Önemli olan yöneticilerin reel olarak değerlendirilmesidir. Kurumun geleceğinin değerlendirmesidir bu. Hatır gönül güdülmeden, kimilerinin başarısız olduğunu yüksek sesle dile getirenlere işte fırsat.

Hatır için bir dört yıl daha şans tanınmayacaklara, şans verilmemelidir. Umarım gerçeklerden uzaklaşılmaz.

Dört sene öncesiyle, şimdiki durumu inceleyerek aradaki gelişimi varsa takdir etmeliler. Hizmet olarak sunulan işler varsa inkâr etmeden, okula kazandırdıkları varsa, öğretmenler arasında birlik beraberliği sağlamışsa mutlaka yöneticinin hakkı yenmemelidir.

Yöneticinin idare ettiği okulun geçmişinde ki, kazanımları varsa kim olursa olsun hizmetine devam yönünde puanlar verilmelidir. Bakanlığın uğraşısına katkı sağlanılmalıdır.

Madalyonun bir de tersi var. Kuruma geldiğinde başarısı göz dolduran okulun popülaritesi düşmüş ise, başarının yerinde yeller esiyorsa, toplum içinde başarı yerine başka mevzuular konuşuluyorsa ona göre puan verilmelidir.

Başarılı öğrencilerin yerleşim yerlerinde ki, okulun yerine diğer illerde ki okulları tercih ediyorlarsa sıkıntı var demektir.

Yalnız burada şöyle sorun ortaya çıkıyor. Okul aile birliği başkanlık seçimlerinin ciddi olarak seçildiğine öğretmenler katılmazlar. Okul aile birliği başkanlarının taşrada nasıl seçildiğine şahidiz.

Arandığında kolay ulaşılacak kimselerden oluşur. Birlik başkanlıklarının ellerinin bu kadar güçlü olacağını çoğu veli bilmiyordu. Önümüzde ki, süreçte okul aile birliği başkan adayları çoğalacaktır.

İdarecilerin önererek hatır için başkanlık görevini kabul etme dönemi kapanacaktır. Aile birliği başkanlık seçimleri daha ciddi olarak seçilecektirler.

İdarecilerin kurumlarında yaptıklarını, uyguladıklarını göz önüne alarak puan verilmelidir. Kimi idarecilerin yönetime gelirken kimilerini engellemek için nasıl gayret sarf ettiklerini bilenler biliyor.

Umudumuz odur ki, istenmeyen kişilerin istenmediklerinin ispatı olsun aynı kurumda kalarak. Şayet olumsuz puan alarak barajın altında kalırlarsa kendilerini gözden geçirme gibi şans doğmuş olur.

Taraflı davrananların “ kul hakkı” yiyeceklerini bilmeleri gerekir. Herkese değil de özellikle puanlama yapacakların “seçilerek”  isimlendirilmesi boşa değildir. Kimsenin gücünden etkilenmeden, hür iradesine göre puan verirler inşallah.

Hak edenin mutlaka hakkı teslim edilmeli. Hak edemeyenlerinde makamı işgal etmelerinin önüne geçilmelidir. İşin ehli olanlar iş başına getirilmelidir.  Kurumuz dört öncesini mumla arıyor diyen varsa işte fırsat.

Dört yıl içinde okulumuzun başarısı, iç barış gelişti, sosyal ve sportif başarılardan söz ettirdi. Bununda yegâne yetkilisi, okulumuzun idarecileridir diyenlerde yöneticilerine sahip çıkmalıdırlar.

Güçlü idarecilere sırf sendikasından, fikri yapısından kaynaklı puanlama yapmamalı insanlar. Değerleri elimizden kaçırmak kolaydır. Boşluk meydana gelecekse idareciye yeterli puan verilmelidir.

İlk yıllarımdı. Okulda öğrenci dosyasına görüşümü yazmıştım. Tecrübeli öğretmen aynen şunu dedi: yazdıkların doğru ama bunların yerine iyi maddeler yazabilirdin.

İdareci yetersizdi, güçsüzdü ama onun yerine hatırı için puan verdim olamamalıdır.( içeriğini anlamayan olursa mailime yazarsanız detaylı anlatırım. )

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..