Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

İddaacılar dikkat!

İddaacılar dikkat!
 

West Ham bu hafta zorlu Fulham deplasmanında.


Geçen haftaki kolay ve bereketli bir iddaa programının ardından Bahisbilir.com yazarları oldukça başarılı tahminlerde bulundular. Bu hafta ise program bir hayli zor. Özellikle hafta arası yapılan Avrupa kupası maçları ve geçen hafta Avrupa’nın birçok ülkesinde etkisini gösteren kış şartları takımları mental ve moral olarak etkilemekte. Kuponlarımızı doldururken bu faktörleri her zaman göz önünde bulundurmamız lazım. Bu yüzden bu zorlu haftada özellikle Avrupa kupası oynamış takımlardan bilhassa çekiniyorum.

213 Portsmouth - Sunderland (Cumartesi)

Son zamanlarla yaptığı transferler ve ortaya koyduğu futbolla Avrupa’nın en çok dikkatini çeken takım oldu Portsmouth. Son 3 haftadır özenle yazılarımda yer verdiğim bu ekip, özellikle DeFoe’nun takıma katılmasıyla hücum yollarında çok zengin bir görüntü veriyor. Şovu seven Harry Redknapp, Jose Mourinho’yu andıran demeçleriyle ligin ikinci devresinin sonunda Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmeyi umuyor. Bu hedefi ne kadar başarırlar bilinmez ama Cumartesi günü oynayacakları maçta Dwight York’dan yoksun Sunderland’i kolay geçerler.

323 Lecce – Piacenza (Cumartesi)

İstatistikler, özellikle uzak ligleri takip edemeyen tahminciler için en önemli araçlardır. İddaa programlarında yer alan yüzlerce maçı, bırakın sıradan futbol izleyicilerini, profesyonel spor yazarlarının takip etmesine bile imkân yoktur. Böyle zamanlarda istatistikleri yorumlayarak sonuca ulaşmaya çalışmak kârlı olabilir. İşte böyle maçlardan biri de Serie B’nin bu haftaki en önemli maçlarından birisi Lecce – Piacenza. Her iki ekibin de bir zamanlar İtalya Serie A’da mücadele etmiş olması takımların geçmişi hakkında bir bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Lecce evinde 13 maçın 8'ini kazanmış ve Serie B’de Chievo’nun 4 puan gerisinde 3.sırada. Piacenza ise efsane günlerinden uzak ve 15.sırada küme düşmemeye oynuyor. Üstelik 4 maçtır kazanamıyorlar. Zaten evlerinde bu sene sadece 3 maç kazanabildiler. Bu maçta Lecce galibiyete yakın.

432 Reggina – Juventus (Cumartesi)

Bu yıl Avrupa kupasına çıkmayan takımların en büyüğü kuşkusuz Juventus. Geçtiğimiz sene aldığı ligden düşürülme cezasından sonra bu yıl Serie A’ya tekrar yükselerek itibarlarını kurtaran siyah-beyazlılar kendilerinden beklenen çıkışı seneye Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılarak yapmak istiyorlar. Avrupa Kupaları’nda görmeyi özlediğimiz Nedved, Del Piero, Buffon, Trezeguet, Iaquinta ve Camoranesi gibi yıldızlara sahip Juventus, İtalya liginde İnter’in arayı açmasıyla Roma’yla birlike ikinciliği kovalıyorlar. Bu hafta Buffon ve Camoranesi’den yoksun sahaya çıkacak olan Juve, yine de 4 eksikli Reggina’dan deplasmanda 3 puan alarak yoluna devam edecektir.

614 Nürnberg – Cottbus (Pazar) ve 211 Fulham – West Ham (Cumartesi)

Bu iki maçı birlikte yorumlama ihtiyacı hissettim. Programı incelediğimde berabere bitme olasılığı en yüksek iki maç olarak gözüme çarptı Nürnberg – Cottbus ve Fulham – West Ham mücadeleleri. Nürnberg hafta içinde UEFA kupasında Benfica’ya elenerek tutunduğu tek dalı kaybetti. Artık tek hedefleri Bundesliga’dan düşmemek. Yine potada bulunan bir alt sıralarındaki Cottbus ise 2 hafta önce aldığı sürpriz Bochum beraberliğiyle, üstelik iki farkla gerye düşmüşken, ben dahil tüm tahmincileri yanılttı. Nürnberg’in tüm golcüleri sakat, diğer yanda Energie Cottbus’ta 5 eksik var. Her sonuca açık olan bu müsabakada tahminim beraberlikten yana.

Cumartesi maçları serisini bozmak istemeyen iddaacılar, Fulham – West Ham beraberliğini yazarak kuponlarına heyecan katabilirler. Bellamy, Lee Bowyer ve Solano gibi aslarından yoksun çıkacak olan formda ekip West Ham için Fulham deplasmanları her zaman zor geçer. Ligde aradığı çıkışı bulamayan Fulham ise kendi evinde en azından beraberlik almak isteyecektir.

213 Portsmouth – Sunderland 1 1, 45 (banko)

323 Lecce – Piacenza 1 1, 40 (banko)

432 Reggina – Juventus 2 1, 45 (banko)

211 Fulham – West Ham 0 3, 00

614 Nürnberg – Cottbus 0 3, 20

211 kombinasyonlu 8, 83

614 kombinasyonlu 9, 41

 
Toplam blog
: 4
: 933
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünü bitirdim. Şimdilerde bilişim ve internet ..