Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '21

 
Kategori
Magazin
 

İddiası sadeleştikçe artıyor

Simge’nin iddiası sadeleştikçe artıyor

Pandemi dönemi tarihini bilmediğimiz günlere doğru uzarken bu dönemde üretilen ve ortaya konan her iş, her proje ayrı bir öneme ve maneviyata sahip. Dört duvar arasındaki bu sıkışmışlık hali başlarda özgürlüğümüzü kaybettik telaşı verse de günün sonunda bizi hep yeni şeyler keşfetmeye, bir şeyler üretmeye, yeni fikirler doğurmaya ve hayata geçirmeye itti. Olanı ise daha da beslemeye büyütmeye, ekstra bir özenle sarılmaya... Bugün yeni şarkısını ‘Sevmek Yüzünden’i dinlemek ve Seçkin Süngüç imzası taşıyan klibini izlemek için bir araya geldiğim Simge tam da bu düşündüklerimin yansıması olarak beni karşıladı. Pandemi döneminde okumuş, yazmış, söylemiş zihnen ve bedenen bu süreci öyle verimli geçirmiş ki yeni şarkısı ‘Sevmek Yüzünden’ Simge’nin dönüşümünü izlemek için sadece bir başlangıç gibi duruyor. Sözleri Sezen Aksu’ya müziği Simge, Ersay Üner ve Ozan Bayraşa’ya düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan şarkı 90’lar popuna selam çakıyor, son yılların modası sadece 10 kelimeden oluşan şarkılar arasında anlam aramak isteyenlerin sarıp sarmalayacağı bir şarkı. Simge’nin yorumu, şarkının anlamı ve klibin özeni dört dörtlük. Simge müzik dünyasına adım attığı ilk günden beri hep çok güzel, çok cesur ve çok seksi. Ama bu klipte dişiliğini ve çekiciliğini çok başka bir tavırla ortaya koyuyor. Artık daha olgun, daha net ve daha meydan okuyan bir Simge’yle karşılaştım. Ama o hiç değişmeyen heyecanı ise hep aynı coşkuyla gözlerinden yansıyor.  Klipte özellikle alevli efektli görseller yerine neden sakinlik istediğini  sorduğum Simge, “Şarkı çok naif bir parçaydı aklımdakileri anlattığımda sonuç böyle oldu. Bugüne kadar en güzel çekildiğim tek klip bu oldu. Klipte seksi olmak gibi bir dedim de yoktu ama bu yorumu birçok kişiden duydum. Demek ki seksi olmuşum” diyecek kadar da hep çok mütevazı.

Üç şarkı daha yolda

Her şarkısında müzik otoritelerinden de tam not alan ve müzik dünyasında etkisi  giderek artan Simge iddiası büyüdükçe küçülmeyi seçenlerden.  “İddiam yok. Giderek iddiasız olmaya başlayan sadece müzik yapan, işime hizmet eden kliplerle devam eden biriyim. Artık daha da sadeleştim. Sadece kendimi nasıl ifade edebildiğimle ilgileniyorum” diyor. İddiasız bir iddia içinde olan Simge aynı zamanda yeni bir albüm hazırlığında. Ancak albüm aşamasına kadar üç single daha yapacağını ve dinleyenlerini artık uzun süre bekletmeyeceğini söylüyor. Dört ay veya altı ay arayla üç single çıkartacak olan Simge, her üreten müzisyenin albüm yapması gerektiğini düşünenlerden.

Türk Sanat Müziği albümü yapacak

Albüm yapma sürecinin kendini çok zenginleştirdiğini ve bu süreci çok sevdiğini her defasında dile getiren Simge sohbetimiz sırasında harika bir haber veriyor. Konservatuar hocalarıyla Türk Sanat Müziği albümü yapmak fikrinden bahsediyor.  İlerleyen zamanlarda arşiv niteliğinde 19.Yüzyıl ile 20.Yüzyıl arasında bestelenen ve söylenen şarkılardan oluşan bir Türk Sanat Müziği albümünü mutlaka yapacağının da müjdesini veriyor. ‘Mış Mış’, ‘Üzülmedin mi?’ ‘Yankı’, ‘Ben Bazen’, ‘Öpücem’, ‘Aşkın Olayım’ ve ‘Ne zamandır’ şarkılarıyla listelerde rekor kıran Simge bu ve bundan sonra gelecek şarkılarıyla da geleneğini beli ki bozmayacak.  

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 44
Kayıt tarihi
: 13.12.18
 
 

Gazeteci ..