Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

İdeal bir hayatta bireyin istekleri ihtiyaçlarının önünde olmalıdır

İdeal bir hayatta bireyin istekleri ihtiyaçlarının önünde olmalıdır
 

Hep imkânsızlık duvarına toslasak de doğru düşüncelerden şaşmamalıyız; bazıları sadece karnını doyurmayı düşündüğü için açtır. Zira kuru ekmek için fazla çalışmanız gerekmez. Üstelik zaten fazla çalışmak da istemezsiniz, alt tarafı kuru ekmektir çünkü. Hayallerini kurduğunuz bir evi almak için daha büyük istekle çalışırsınız ve inanamayacaksınız belki ama bu istekle/azimle hayalinizdeki evi kuru ekmekten daha kolay alırsınız. Yani isteklerin itici gücü vardır.

Ben şahsen fakirliğin nedenlerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Dikkat edilirse fakirlerin derdi sanki sadece geçinebilmek. Onlar zaten ihtiyaçları zor sağladıklarını düşünüyorlar ama bunun nedeni de ihtiyaca odaklanmaları.

Tüm diğer etkenler olumsuz olsa bile güzel bir hayat yaşama isteği, hayallerimiz bize güç verip önümüzde ufuklar açabilir. Sevdiği kızı alabilmek için İstanbullara çalışmaya giden Kemal Sunal’ın film de olsa davranışında bir anlam vardır. Para biriktirip dönüp ağanın kızını alacaktır. Aynı kişi ayağına ayakkabı almak için çalışma ve para biriktirme konusunda bu kadar istekli olmazdı.

Karnımız doymuyor ki sırtımıza atlas libas mı düşüneceğiz? Evet, atlas libas düşüneceksin; ulaşmak/elde etmek istediği şeyler insanı kamçılar. İnsan karnını doyurmak için yüce dağlara tırmanmaz ama atlas libas için tırmanır ve ihtimal ki bu tırmanmalar sayesinde karnınız da doyar; hem de bal börekle.

Birileri bugüne kadar size yaşamanın geçinmek/ihtiyaçlarını karşılamak anlamına geldiğini öğretmiş olabilir. Onların öğrettiklerini unutun ve kitaplarını ellerinizden atın. İnsan bir vuslat için yaşar; karlı dağdaki çiçek için yaşar.

Fakir insanların eline ihtiyaç değil istekler listesi verin. Yapmak, elde etmek istediği şeyleri sorun ve kişiyi bu konuda motive edin. En çok istediği şeyi önüne koyun; bu onu harekete geçirecektir. Hitler’in hayali dünyayı almaktı; ama görüyorsunuz neredeyse alacaktı.

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..