Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '15

 
Kategori
İlişkiler
 

İdeal ilişkiyi yaratmak

İdeal ilişkiyi yaratmak
 

Bir ilişki, hangi türde olursa olsun, kendiniz olacağınız ve büyüyeceğiniz bir ortamı yaratmıyorsa artık size hizmet etmiyor demektir.

Artık keyif vermeyen, tatmin etmeyen bir ilişkiyi bitirmeden önce esas soruna göz atmak isteyebilirsiniz. Sorundan kaçmak için ilişkiden çıkmayı seçerseniz sorunu da paket yapıp yanınızda götürme ihtimaliniz yüksektir. Bu paketi bir sonraki ilişkide özenle açıp kullanacak olmanız şaşırtıcı olmaz. Ne de olsa siz aynı sizsiniz.

Tüm sorunlarda olduğu gibi ilişkiye dayalı sorunlar da aslında göründüğü gibi değildir.

Sorunları yaşarken her saniyesinde hissedilen şey, karşınızdaki değiştiğinde tüm sorunun da biteceğine dairdir. Kimse değişim sorumluluğunu üstlenmediği için de ilişkide beklenen iyileşme hiç gerçekleşmez.

Aslında çözüm algılanan soruna sizin tavrınızı değiştirmenizde yatmaktadır. Şimdi “Hep ben mi değişeceğim?” demeden önce bir düşünün. Çünkü sözünü ettiğim değişim, karşınızdakinin beklentilerine yanıt vermenizi sağlayacak türden bir değişim değil.

Bu, tamamen sizinle ilgili.

Yani kendinizi sevmeniz, kendinizle barışık olmanız, kendinize değer vermeniz, güvenmeniz meselesi. Varlığınızı nasıl tanımladığınızla ilgili.

Yaşadığınız sorunlar olmayı seçtiğiniz kişinin bir yansımasıdır. Çıkış yolunun olmadığını düşünmek ise sizi kurban rolüne sokar ve çözümden uzak tutar.

Sorunları çözebilmeniz için, oynadığınız rollere olan bağımlılığınızdan kurtulup o role ait anlayışınızı değiştirmeniz gerekir.

Bazen bu değişimi yaşamak size zor gelebilir. Sıkılabilir ve geri adım atmak isteyebilirsiniz. O zaman varoluş seçiminizi değiştirdiğinizde hayatınızda ne gibi güzellikleri yaşamaya başlayacağınızı hayal edin. Bunu o kadar çok hayal edin ki değişime karşı içinizde bir heves oluşsun.

Sevgi dolu, güzel paylaşımlar yaşadığınız, doyumlu bir ilişkide siz kim olurdunuz?

Bu soruya vereceğiniz yanıt artık tatmin olmadığınız hatta mutsuz hissettiğiniz bir ilişkiyi farklı bir gözle değerlendirmenizi sağlayacaktır.

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..