Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İdeal Meme Boyutu Ne Olmalı?

İdeal Meme Boyutu Ne Olmalı?
 

İdeal meme tasarımında 3D dönemi


Meme büyütme estetiği yapılırken doğal bir görünüm sağlanabilmesi için boyut çok önemlidir. Kullanılacak meme implantının boyutunu belirlemek için birçok kriter bir arada değerlendirilir. Peki, ideal göğüs boyutu belirlenirken nelere dikkat edilir.

Göğüs büyütme estetiğinin hem maddi hem de manevi olarak hasta için önemi büyüktür. Bu sebep ile ilk operasyonda istenilen sonuca ulaşılması gerekir. Çünkü ilk operasyonun sonuçlarından memnun kalınmaz ise revizyon operasyonları hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişinin yıpranmasına yol açabilir. Bu açıdan bizim önerilerimizi dikkate alarak ideal göğüs boyutuna karar vermeniz de büyük fayda var. Meme büyütme estetiğinde altın oran uygulanırken 3/2 oranı uygulanır. Hacmin 3/2 oranı memenin alt kısmında olmalıdır. Üst kısım ise 3/1 oranındadır. Meme uçları 45 derece açı yapacak şekilde yukarıya doğru olur.

Vücudun genel ölçüleri dikkate alınır

Meme estetiğinde hastanın boyuna ve kilosuna da dikkat edilir. Uzun boylu ve fazla kilolu kişilerde daha büyük protezler kullanılır. Örneğin kısa boylu bir hastada D cup memeler çok rahatsız edici bir görünüm oluştururken, uzun boylu bir hastada ise B cup memeler çok küçük görünebilir.

Bazı durumlarda hastanın boyu uzun olsa da göğüs kafesi dar olabilir ya da boyu kısayken göğüs kafesi geniş olabilir. Ayrıca bazı hastalarda göğüs kafesi içe dönük ya da dışa çıkık olabilir. Bu durumda protezin büyüklüğü ve şekli belirlenirken bu kriterler de dikkat alınır. Hastanın meme protezlerini daha rahat bir şekilde taşıyabilmesi için bu faktörlerin de çok doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Yumuşak meme dokusu önemli

Hastanın var olan meme dokusu da dikkate alınır. Meme büyütme estetiğinden önce hastanın protezi kapayacak yeterlilikte meme dokusu varsa daha büyük bir protez kullanılabilir. Meme dokusu yeterli değilse doğal görünümü sağlayacak büyüklükte bir protez seçilir. Meme protezinin konturlarının belli olmaması çok önemlidir. Bunun için kompozit meme estetiği de uygulanır. Bu teknik ile kişiye yumuşak doku transferi yapılarak eksik olan meme dokusu tamamlanabilir.

Günümüzde 3D tasarım cihazları ile ideal göğüs tasarımı kişinin kendi görüntüleri üzerinden tasarlanarak çeşitli tekniklerle hastaya gösterilebilmektedir. Bunlar arasında hologram tekniği, öncesi ve sonrası maskları sayılabilir. Bu uygulama, operasyonun sonuçlarını iyi yönde desteklerken hastanın memnuniyet oranının da artmasını sağlar.

Sevgilerimle…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..