Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

İdeal Siyaset Yazısı

Birkaç gazetecinin daha içeri alınmasından sonra, ideal bir siyaset yazısı örneği vermek farz oldu. Bu yazımda AKP’nin ülkemiz için neden bir nimet ve eşi bulunmaz bir hükümet olduğunu anlatacağım. Lütfen sabırla okuyun. 

Bir kere başımızdakileri eleştirmek, hele gizli davaları eşelemek gazetecilerin neyine? Baharın gelişi, festivaller, AKP’nin sağlık, ekonomi ve kültür dünyasındaki açılımları, küresel dünyada Türkiye’nin yeri, Erdoğan’ın Arap dünyasında kazandığı hayranlıktan bahsetmek varken, Dink davasını niye araştırıyorsunuz? Ergenekon’la ilgili niye kitap yazıyorsunuz? Başımızda dindar bir cumhurbaşkanı ve Amerika’yı bile çıkışlarıyla korkutan cesur bir başbakanımız var. Ondan bahsedin. Ergenekoncuların sebep olmuş olabileceği olayları araştırın. 

Halkta kaos ve korku yaratmak için Ergenekoncuların güneş tutulması ve depremleri organize ettiğini biliyor muydunuz? Ayrıca son zamanlarda Ergenekoncular kendilerini içeri attırıyorlar ki, halkı nefret ve kine teşvik edebilsinler. Bundan haberiniz var mı? Basın özgürlüğü son gözaltılarla yara almış. Yandaş medyaya daha çok sahip çıkılıyormuş. Hükümetin değerli icraatlarını anlattınız da size bir şey mi dendi? Size ne bazı tarikatların devletin organlarına yerleşmesinden? Erdoğan’ın hocasının dediği gibi “Hadi ordan!” Tabii yerleşecek. Bülent Arınç, içeri alınan gazetecilere üzüldüğünü söylemedi mi? Daha ne yapsın? Timsah gözyaşları mı döksün? 

Başbakanımız ATV’de gazetecilerin karşısına çıkıp sorulara dürüstlükle cevap vermiyor mu? Basın özgürlüğüne değer verdiğini göstermek için ille de başka kanala, başka gazetecilerle mi çıkmalı? Hem merak etmeyin, belki ilerde Genç Bakış’a da çıkar, Emin Çölaşan’a da röportaj verir. Erdoğan, damadının kanalına çıkıyorsa siz de görümcenizin ya da kaynınızın kanalına çıkın. Engelleyen mi var? Hangi candaş medyaya kışt demiş Erdoğan? Hasılı, Türkiye siyaset, ekonomi ve hukuk alanında ileri gidiyor. Obama da Erdoğan’ı seviyor, her fırsatta ondan akıl alıyor. İsrail, Erdoğan’dan ürktüğü için Filistin’den çekildi ya da çekilmek üzere. Halkımız mercimeğini, bulgurunu, kömürünü bedava alıyor. Aç değil açıkta değil. Bu kış gününde soğukta değil. Halkımızı laiklik, gerçek demokrasi, özgür basın, özgür yargı gibi gündem dışı entel dantel konularla meşgul etmeyin. Bu konular karın doyurur mu? Ey gazeteciler, ya doğru dürüst yazı yazın ya da yemek tarifi yapmaya, eski aşklarınızdan bahsetmeye, gittiğiniz restoranı anlatmaya, sanat ya da show dünyasından birilerinin ahlak anlayışını sorgulamaya devam edin. Konu mu yok? 

Not: Bu yazıma ilham veren ve en son yazısında fasulyenin yapımını tarif eden Ece Temelkuran'a teşekkür ederim. En iyi protesto susmak ya da konuşacaksan ironi yapmaktır galiba. 

 
Toplam blog
: 111
: 670
Kayıt tarihi
: 01.02.11
 
 

ODTÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. İlgi alanlarım edebiyat, sinema, tiyatro, TV..