Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

İdeoloji ve Davaların Asıl Gayesi

İdeoloji ve Davaların Asıl Gayesi
 

"Bütün ideoloji ve davaların yegane amacı ve hedefi maddeyi, menfaati, kapitali ve gücü elde etmektir..  İdeolojiler farklı olabilir, davalar apayrı olabilir hatta ve hatta tamamen birbirinin karşıtı bile olarak görülen tüm dava ve ideolojilerin asıl amacı yukarıda saydıklarımdır..
 
Bu dava ve ideolojilerin inandırılmış, zihinlerine ambargo konulmuş ideolojilerde militarist ,davalarda adanmış ruh olarak adlandırılan alt kademe insan sınıfından seçilmiş fedaileri vardır..  Bunlar davaların ve ideolojilerin savunucusu,kitlere yayılmasında ve tanıtılmasında öncü rol üstlenirler..  O kadar inandırılmış ve zihinleri karartılmıştır ki savundukları düşünceye körü körüne bağlılık gösterirler ve aksi bir söyleme karşı hemen karşı bir tavır alıp düşünce ve davalarına laf kondurmazlar..  Bu tarz kişiler 30lu hatta 40lı yaşlarına kadar savunucusunu oldukları dava veya düşünceye aşırı sadakat ve itaat gösterirler..  Sonra ise ağızlarına bir parmak bal çalınıp tabiri caiz ise aforoz edilirler..  Geriye kalan ömürlerini ise; boşa geçen yıllarını insanlara anlatmakla ya da bir iş bulup kıt kanaat geçimini sağlamaya çalışmakla geçirirler..  Ama ideoloji ve davaların başında yer alan titan zinciri misali üst kademe ise yıllarca altlarının uğraş ve çabaları sonucu maddeyi ve gücü elde etmiş,lüks bir hayat içerisinde kandırdıkları genç dimağlar üzerinden elde ettikleri rantın keyfini sürdürmektedirler..
 
İdeolojik düşünce ve dava mevzularında son dönemde yaşanan çalkantılı hadiseler yukarıda yazdıklarımı ispatlar niteliktedir..  Aynı camianın içerisinde yer almış,aynı kıbleye dönüp aynı ortamlardan gelen bireyler bile menfaatler ve güçlerin çakışması sonucu düşman olabiliyor.. Bu da gösteriyor ki davalar ve ideolojik saplantılar çıkar dengeleri üzerine kurulmuştur..  Düne kadar birbirine düşman olan farklı dava ve ideolojik düşünce savunucuları ise yan yana omuz omuza verip çıkarlarına ters düşen düne kadar dost,kardeş olan bireylere savaş ilan edebilmektedirler..
 
İşin özü; birbirinden farklı bile olsa,birbirinin karşıtı bile olsa tüm düşünce gaye ve amaçlar gücü ve kapitali ele geçirmek içindir.. "
 
Toplam blog
: 6
: 333
Kayıt tarihi
: 25.11.13
 
 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme - Emrina AŞ Yönetim Kurulu BaşkanY..