Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

İdlib Operasyonuyla "Arz-ı Mevud" un Önü Kesilmiş Olacak!

İdlib Operasyonuyla "Arz-ı Mevud" un Önü Kesilmiş Olacak!
 

Türkiye, Rusya ve İranla da uzlaşarak İdlibi "güvenli bölge" yapmak için harekete geçti... ÖSO'nun öncülüğünde başlayan hareket, yakında ciddi bir "harekat"a dönüşebilir.

İdlib neden önemli?

Bir kere, Türkiye, İdlib'de güvenli alan oluşturarak PYD terörünün Akdenize inen yolunu kesmiş oluyor... Terör'ün açmak istediği koridor İdlib'de kesilecek.

Bunun önemi çok büyük... Daha iki gün önce Muğla'da etkisiz hale getirilen teröristler bu yolla Türkiye'ye girmişti... Eğer önlemi alınmazsa Lazkiye'den Akdenize açılan bu yol ilerde daha sık kullanılacaktır.

İdlib Operasyonunun ikinci önemi, Halep'in yıkılmasından sonra İdlib'e sığınan mültecilerin, burada güven kalmazsa Türkiye'ye akın etmesi ihtimalidir... İki Milyonu aşkın insanın mülteci olarak Türkiye'ye yürümesi söz konusu...Türkiye, bunu da durdurmak istiyor elbette.

Bu iki neden Türkiye açısından çok önemlidir... Türkiye, hem Akdenize doğru açılması istenen "terör koridoru"nu kapatacak, hem de yeni bir mülteci akınını önleyecektir.

Ayrıca, Suriye Cehennemini, yöresel küçük ve ideolojik grupların çatışma alanı olmaktan kurturmak için ciddi devletlerin buraya girmesi şarttı...Bu durum Astana görüşmeleriyle gerçekleşme yoluna girmiş oldu.

Ayrıca, Türkiye, Rusya ve İran'ın uzlaşarak İdlib'i kontrol altına almaları daha büyük bir tehlikeyi de durdurmuş olacakatır: İsrail'in "Arz-ı Mevud" projesini!

Gerçekten de İsrail'in ezeli planı Arz-Mevud, şu son yıllarda ciddi bir şekilde projelendirilmiş gibi gözüküyor... Kuzey Irak Kürt yönetiminin yaptığı gayri meşru referandum bunun bir ayağını oluşturuyordu.

Türkiye, İdlib'i kontrol ederek Barzani Yönetimi ile İsrail arasındaki fiziki bağı da kesmiş olacak... Böylece, hiçbir riske girmediği halde, bölgenin tek kazananı olan İsrail de tıpkı Barzani gibi hayallerini ertelemiş olacak!

İdlib operasyonu'nu aynı zamanda Rusya, İran ve Türkiye gibi bölgenin güçlü ülkelerinin, Batı'nın  saldırısı karşısında yaptıkları ittifakın ilk ürünü de olmaktadır.

Bu zorunlu ittifak, İsrail/ABD gücünün tüm bölgeyi terörize ederek yeniden dizayn etmeye çalışan planlarına karşı yapılan ilk harekat oluyor...Rusya dışardan, Türkiye içerden bölgeyi kontrol edecek!

Belki de aylar önce yazdığım Kuzey Atlantik ittifakı yerine "Büyük Doğu" ittifakı öngörümün gerçekleşme süreci başlamış oluyor:

http://blog.milliyet.com.tr/kuzey-atlantik-ittifaki-yerine--buyuk-dogu--ittifaki-/Blog/?BlogNo=538329

Allah, yar ve yardımcımız olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..