Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İDOB Açıkhava Konserleri

İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ AÇIK HAVA KONSERLERİNE DEVAM EDİYOR

Pandemi döneminde seyircili etkinlikler yerine, sosyal medya üzerinden izleyicilerine ulaşmaya çalışan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, geçen hafta İstanbul Arkeoloji Müzesi avlusunda ilk açık hava etkinliğini gerçekleştirmişti. Bu konserde piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde İDOB solistleri; Evren Ekşi, Barbora Hitay, Bülent Külekçi, Kenan Dağaşan, avluda ve internet üzerinden canlı olarak izleyicilerle buluşmuştu. Konserin tekrarı, Büyükyalı Fişekhane’de 18 Temmuz’da tekrarlanacak olan konser programında besteciler; W.A  Mozart, G. Bizet, G. Puccini, C. Saint-Saëns, A. A. Saygun, J. Offenbach ve G. Verdi’nin eserleri yer almaktadır.

İDOB’un açık havada gerçekleştireceği diğer bir konser ise oda müziği konseri. Bu konser, İDOB orkestra sanatçılarından Oleksandr Samoylenko, Ezgi Karasu, Verda Gül, Şafak Erişkin ve Ecesu Sertesen’den oluşan “Oda Müziği Konseri” ise 17 Temmuz’da Zeytinburnu Büyükyalı’daki Fişekhane’de ve tekrarı 18 Temmuz’da Arkeoloji Müzesi’nde olacak. Oda müziği konser programında A. Vivaldi, J.S. Bach, O. Respighi, J. Brahms, C.M. von Weber, B. Bartok, C. Saint-Saëns, Santuri Ethem Efendi (S.Yalçın düzenlemesi) eserleri yer alacak.

  Arkeoloji Müzesi’ndeki konser ücretsiz olup saat 14:00’de, Büyükyalı Fişekhane’deki konser  ise  saat 20:30’da başlayacak.

Fişekhane adresi, Kennedy Cad. No:52V, Zeytinburnu, İstanbul

Fişekhane’deki konser biletleri www.biletinial.com’da!

 

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..