Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

İdrar kaçırma sorunu için ne zaman tıbbi yardıma başvurulmalıdır?

İdrar kaçırma sorunu için ne zaman tıbbi yardıma başvurulmalıdır?
 

İdrar kaçırma


İdrar kaçırma problemi yaşayan hastalar doktor ile iletişime geçmek için genellikle aceleci davranmaz. Çünkü bu sorunu doktor ile paylaşmaya çekinebilir. Ancak, idrar kaçırma, idrar kaçırma problemi için tıbbi yardım almak, doktora başvurmak altta yatan sebepleri öğrenmek açısından oldukça önem teşkil eder.

İdrar kaçırma, şayet hastanın idrarında kan da var ise altta yatan çok daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilmektedir.

İdrar tutamama, idrar kaçırma hastanın çekineceği bir sorun değildir. Utanç duyulan bir duruma düşmemek adına kişinin hareketlerini kısıtlamasına ya da sosyal yaşantısını sınırlandırmasına gerek yoktur.

İdrar kaçırma, hastada telaşa mahal vereceği için yaşı ilerlemiş hastalarda düşme tehlikesine yol açar. ''İdrar Tutamama (İdrar Kaçırma) Belirtileri'' başlıklı yazımda idrar kaçırma belirtileri ile ilgili bilgi vermeye çalıştım.

Karşılaşılan birkaç ya da ender görülen idrar tutamama, idrar kaçırma durumlarında muhakkak doktora başvurmak gerekmez. Ancak idrar kaçırma artık bir problem haline gelmiş ise, sık sık karşılaşılıyor ise ve kişinin hayat kalitesini etkiliyorsa bir doktora başvurmak gerekmektedir.

 

Prof. Dr. Ateş Karateke

www.ateskarateke.com

 
Toplam blog
: 34
: 844
Kayıt tarihi
: 21.02.14
 
 

Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı ve Ürojinekolog  www.ateskarateke.com ..