Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İDSO Çin Turnesine Devam

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NIN ÇİN TURNESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

2018 yılını Çin Halk Cumhuriyeti’nin ‘’Türk Yılı’’ ilan etmesiyle, daha önce şef Erol Erdinç yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi, Genel Müdür Murat Karahan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da bulunduğu bir ekiple Çin’e gitmiş, orkestra orada bazı etkinlikler yapmıştı.

Bu kez de bu kervan dizisine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası çıkmış ve 10 şehri kapsayan etkinliklerini başarı ile sürdürmektedirler.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Hollandalı orkestra şefi Josef Suilen yönetiminde, Beethoven, Rossini ve Strauss’tan oluşan bir repertuvarla, 22 Aralık 2018’de Fuzhou, 24 Aralık’ta Jinan, 26 Aralık’ta Harbin ve 27 Aralık’ta da Mudanjiang’da birer konser etkinliği gerçekleştirmiştir.

İDSO’nun bundan sonra 29 Aralık’ta Yichang, 31 Aralık Yılbaşı akşamı Yangzhou, ertesi gün, yeni yılın ilk günü, 1 Ocak 2019’da Şanghay, 4 Ocak’ta Quanzhou, 5 Ocak’ta Chengdu ve son olarak da 7 Ocak’ta başkent Pekin konseri ile bu turnesini tamamlamış olacak. Orkestra turneyi tamamlayıp yurda döndükten sonra rutin konser etkinliklerine devam edecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın da Devlet Opera ve Balesi’nin de yapmış olduğu, iki ülke arasındaki kültürel yakınlaşmaya oldukça yararlı olacağına olumlu gözle bakılmaktadır.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..