Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İflas etmek isteyenlere 'Uzmanından' parlak fikirler /10- Toplantı

İflas etmek isteyenlere 'Uzmanından' parlak fikirler /10- Toplantı
 

Evet, en kısa yoldan şirketinizin kapısına kilit vurmak amacındaysanız toplantılardan uzak durun

Bundan bahsetmemiz bile bazı profesyonel yöneticilere tuhaf gelebilir. Ancak küçük işletmelerde zaten toplanacak kişilerin az olmasından veya toplanacak kişilerin hep bir arada olmalarından genel olarak toplantı yapmaya gerek görülmez. Günlük spontane görüşmeler yoluyla bilgi aktarılır. İdarenin istekleri çoğu zaman personelin biri veya bir kaçına söylenir ve diğerleri de ikinci ağızlardan duyarlar. Gündelik işlerin yoğunluğu, sürekli yapılması gereken işler, açık kalması gereken bir mağaza gibi sebeplerden toplantı yapmaya vakit bulunmaz ya da bulunsa da vakit geldiğinde patronun bir işi çıkar, unutulur veya daha önemli bir iş çıktığından ertelenir. Düzenli toplantı yapmak gereksiz bir ayrıntıymış gibi gelir. Toplantı düzenlemek yönetimin işidir. Yönetim bir toplantıya hazırlık yapmaktansa tahsilât, satış, önemli bir proje fırsatı, gibi konularla ilgilenmeyi tercih eder. Oysa toplantı yapmak her işletme için çok çok çok önemlidir. Toplantı yapılması gerekmeyen işletmeler de vardır. Tek kişilik işletmeler.

Toplantı için hazırlık yapan bir yönetici aslında bu sayede günlük işlerinden kurtulup şirketinin genel gidişatı, geleceği, amacı hakkında değerlendirmeler yapma fırsatı bulur. İdare yapılmasını veya yapılmamasını istediği şeyleri toplantıya katılanlara iletme fırsatı bulur. Sorunları çalışanların ağzından, diğer çalışanların huzurunda duyup tartışmak mümkün olur. Çalışanlar şirketin hedeflerini, genel gidişini, neyin bir parçası olduklarını anlama fırsatı bulurlar. Toplantı yapmak şaşırtıcı derecede faydalı sonuçlar doğurur. Şirkette üç kişiyi bir araya topladığınızda bunun adına toplantı deyin. Sonuç olarak periyodik olarak ve gerektiğinde aksatmadan toplantı yapın.

Toplantı mekânı ses açısından diğer mekânlardan mümkün mertebe yalıtılmış olmalıdır. Rahat fakat yayılmaya imkân tanımayan koltuklar seçilmelidir. Toplantı esnasında telefonlardan uzak durmanız gerektiğini söylemeye gerek yoktur sanırım. Toplantıya katılanların işi ciddiye almalarını sağlayacak bir hava yaratmak şarttır.

Toplantıya zamanında başlayın, zamanında bitirin başlamadan önce süreyi belirlemiş olun. Çay kahve servisi ortamı yumuşatır ve abartılmadığı sürece problem olmaz. Toplantıya başlamadan önce bir gündem belirlemek toplantı yöneticisinin görevidir. İşe daha önce alınmış kararlarla ilgili alınan sonuç raporlarını değerlendirerek başlayabilirsiniz. Gündeme mümkün mertebe sadık kalarak ve her maddenin sonunda kararlar alarak ilerlemek toplantıyı faydalı hale getirir. Alınan kararları kimin uygulayacağını açıkça belirtmek gereklidir.            Mesela binanın elektrik sarfiyatını düşürmek için ne yapılması lazım? Diye bir gündem maddemiz olsun. Herkes bu konudaki önerilerini sıraladıktan sonra son kararı siz verin ve önerilerden işe yarar olanları yazdırın veya yazın. Sonra bu kararın uygulanması için mesela gece nöbetçisinin saat 24.00 den sonra reklâm tabelalarını kapatması gerektiği vs sonuçları uygulayacaklara aktarın. Bir daha ki toplantıda gündemin neleri içerebileceğini tartışın. Tüm kararları ve sonuçları kayda geçirecek birisi görevlendirilmelidir.

Doğru düzgün yapılan periyodik toplantılar şirketinizi inanılmaz bir şekilde iyi yönde etkileyecektir.

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..