Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İflas etmek isteyenlere, uzmanından parlak fikirler / 9- kırık cam

İflas etmek isteyenlere, uzmanından parlak fikirler / 9- kırık cam
 

Bir yerlerde okumuştum; binanın bir camı kırıldığında, hemen tamir edilmezse insanlar binanın metruk veya sahipsiz olduğunu düşünmeye başlarlar ve birileri de diğer camları kırmakta beis görmemeye başlarlar. Ve sonunda geriye sağlam tek bir cam kalmaz. Fakat hemen tamir edilirse binanın diğer camları da sağlam kalır.


Problemleri ertelemek de şirketin sonunu getirebilir. Bu bir fiziksel sorun olabilir. Mesela çalışmayan bir ampul, kırık bir kapı kolu, arızalı bir makine, mağazanın ışıklı tabelasında yanmayan bir harf öylece bırakılmamalı ve süratle tamir edilmelidir. Bu tip eksiklikler şirket imajını hem müşterileriniz hem de personeliniz gözünde zedeler. Daha geç düzeltilmesinin de pratikte hiç bir yararı yoktur. Bazı durumlarda ertelenmiş tamir faaliyetleri daha büyük maliyetlere yol açar. Fiziksel eksiklerin zaman geçirilmeden üzerine gidilmesi şarttır.


Bu problem mesela bir çalışan sorunu da olabilir. Sorun her ne ise hiç geciktirmeden üzerine gitmelisiniz. Bazı durumlarda sorunun çözümü için gereken bir zaman vardır. Zamanı geldiğinde ertelemeyin küçük de olsa sorunlarınızın üzerine gidin.


Müşterilerinizle de bazen can sıkıcı anlaşmazlıklarınız olacaktır. Hiç uzatmadan ne yapılması gerekiyorsa onu yapın.

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..