Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '12

 
Kategori
KOBİ
 

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /19-Liderlik

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /19-Liderlik
 

Şirketler insanların ortak bir hedef uğruna bir şeyler yapmak için bir araya gelerek oluşur. Kesinlikle liderliğe ihtiyaç vardır. Güçlü şirketler güçlü liderlerin ürünüdür. Bir kişi öne çıkmadan bir şirketin hızla ilerlemesi zordur. Hatta kurulması bile zordur. Dolayısıyla şirketler hızlı, güvenilir ve güçlü liderliğe ihtiyaç duyarlar.

Bu insanları tanımak zor değildir aslında. Tutku onların ilk özelliğidir. İlkeleri, inançları ve amaçları vardır ve o ilkelere, inançlara ve amaçlara tutkuyla bağlanırlar. O tutkunun onlara verdiği enerji çevresindekilere de yayılırsa liderlik ortaya çıkar. Bazı şirketlerde elemanların yöneticilere bağlılığı diğerlerindekinden farklıdır. Matematik mantığıyla düşünürsek insanlar aldıkları para için, terfi için yöneticilerinin dediklerini yaparlar. Mesai sonunu iple çekerler. Onlar için çalışmanın anlamı; şu kadar saat iş şu kadar paradır. Ama liderlerin olduğu yerde elemanlar kendilerini hedefe yöneltilmiş bir takımın parçası olarak görürler. Liderlerinin kendileri hakkında ne düşündüğüne önem verirler. Ama bu önem verme beynin parayla veya mevkiyle ilgili kısımlarının harekete geçmesiyle oluşan bir önem verme değildir. Liderlik insanları ölüme gönderebilecek güçte olabilir. Tarih bunların örnekleri ile doludur. Ölüme gönderen güç, insanları fazla mesai yapmaya da pekala ikna edebilir. 

İnandırıcılık liderliğin en temel özelliğidir. İnsanları ikna sürecinin en önemli parçası ikna edecek kişinin özellikleridir. Bu özelliklerin başında da güvenilirlik ve tutarlılıktır gelir. Söylediklerini yapmakta sürekli sıkıntı çeken bir insanın ikna edici olması fazlasıyla yetenek ister. Zayıf kişiliklerin arkasından kimse gitmek istemez. Korku ve menfaat ile insanları yönlendirenler gerçek liderler değillerdir. Gerçek liderler insanları güven ve ortak hedeflerle harekete geçirebilenlerdir. 

 

 
 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..