Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '12

 
Kategori
KOBİ
 

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /30-Başkaları ne der?

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /30-Başkaları ne der?
 

Bu soru aslında gururun yakın akrabasıdır. Yaptığınız işi başkalarını memnun etmek için mi yoksa para kazanmak için mi yapıyorsunuz? O başkaları size ne veriyor? Alacağınız kararları etkilediklerinde sizin kazancınızı artırıyor mu yoksa azaltıyor mu?

Doğru bildikleriniz başkalarınınki ile çakışıyorsa kendinizinkileri uygulayın. Başarınızı hiç çekinmeden paylaşacak olan o başkaları başarısızlığınızda size en iyi ihtimalle sadece acıyabilirler.

Şirketiniz adına büyük bir atılım yapmalısınız. Ancak bunun için arabanızı kıyafet tercihinizi değiştirmeniz gerekiyor. Başlıkta bulunan soru bunu yapmanıza engel oluyorsa işyerinizi kapatın ve bir yerlerde maaşla iş bulun. Siz lider değilsiniz, iş adamı hiç değilsiniz.

Bu soru en çok da işler kötü gittiğinde sorulur. Her gün zarar ediyorsunuz ancak ben bu işyerini kapatırsam, iflasımı açıklarsam veya yönetimi başkasına devredersem başkaları ne der diyerek hiç bir şey yapmıyorsanız daha kötü günler sizi bekliyor demektir. Şirketler de insanlar gibi doğar büyür ve ölürler demiştik. Bazıları çabuk ölür bazıları uzun zaman yaşadıktan sonra yok olur gider. Bu doğaldır. Arabanızı, evinizi satmak da utanç verici olabilir. Bu aşamaya gelmeden gerekenleri yapmak zorundasınız. Gerektiği zaman onları yapmaktan da çekinmemelisiniz. Kaybettiğiniz zaman arttıkça kaybedecekleriniz sadece para olmaz. Kaybedilecekler listesine dostlarınız, aileniz akrabalarız da eklenmeye başlar. Ve derinleşmiş ve iyi yönetilememiş bir iflas sizi hapse götürebilir. Ruh sağlığınızı, bedensel sağlığınızı kötü etkileyebilir.

İşinizin hiçbir aşamasında başkaları ne der sorusunu bir kriter olarak almayın. Bu sorunun zihninizin en dip köşesine bile yerleşmesine izin vermeyin. Kararlarınızı alırken başkalarının fikirlerini almaktan söz etmiyorum burada. İstişare yapmak başka bir konu.

Yapmanız gereken eylemlere karar verirken şirket menfaatlerini göz önüne alarak karar vermek en iyisidir. Kim ne derse desin.

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..