Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
KOBİ
 

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /31- Teknoloji

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /31- Teknoloji
 

Amaçla aracın en çok karıştığı konulardan birisi herhalde teknolojiden istifade şeklimizdir. Teknolojiye neden ihtiyaç duyduğumuzu soğukkanlılıkla değerlendirmeden, herkesten önce ona sahip olma isteği duymak akla yatkın değildir. Teknolojik gelişmeleri takip etmek teknolojiyi bir tür fetiş haline getirmeye başlamıştır. Aslında pratikte hiçbir yararı olmamasına rağmen görüntülü telefonla boğuşup ona yatırım yapmak, basit bir iş için dahi hiç gerek yokken bilgisayar programı kullanmaya çalışmak, ofisteki perdeler için uzaktan kumandalı düzenek yaptırmak, işçi kullanarak çok daha ucuza mal edilerek yapılan bir işi yapmak için yüksek teknolojili makinelere yatırım yapmak şirketinizi komik duruma düşürebilir.

Amaç en yüksek teknolojiyi kullanmak değildir. Amaç iş yerinizi en verimli şekilde çalıştırmaktır. Teknoloji de bu verimliliği artırmak için kullanmamız gereken araçlardan birisidir. Aynı teknoloji bir ülkede karınızı artırırken başka bir ülkede azaltabilir. İşçilik maliyetleri çok düşük olan bir ülkede işçi kullandığınız bir iş için işçilik bedelleri çok yüksek olan başka bir ülkede makine kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yıllık üretim miktarınız, ilk maliyetleriniz, amortisman giderleri, üretim kalitesi gibi bir çok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Bir malı sadece el işçiliği olduğu için daha iyi fiyata satabiliyorken makine kullanmaya başlamak akıllıca olmaz.

Bir de bunun tam tersi yönetici profili vardır. Bunlarda da bir tür teknofobi durumu hakimdir. Özellikle yaş durumundan teknoloji ile tanışamamış, bilgisayar tuşlarına dokunmamış, elektronik posta bile atamayacak durumda olan bazı patronlar etrafta anlayamadıkları aletlerin olmasından rahatsızlık duyarlar. Teknoloji onlar için gençlerin hevesinden başka bir şey değildir. Bu sebeple ona harcanan para da havaya atılan paradır. Onları gözle göremedikleri bir şey olan yazılıma para vermeye ikna etmek, deveye hendek atlatmaktan zordur.

Her iki tür girişimcinin de piyasada uzun süre ayakta kalması çok zordur. Birisi ifrat diğeri tefrittir ve arayı bulmak şirket için en iyisidir.

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..