Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '12

 
Kategori
KOBİ
 

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler

1- ÖNSÖZ
Kesin olan şu ki canlı olan her şey ölümü tadar. Buna şirketler de dahildir. Önemli olan en azından sizinkinin siz hayattayken mezarlığı boylamamasını sağlamaktır.
Bu kitabın yazarı kurduğu şirketi 10 yıl içinde batırmayı başaran bir girişimcidir. Ve bu üstün başarıdan elde ettiği engin tecrübelerini diğer insanlarla paylaşmayı amaç edinmiştir.
Eğer kitabın ismine bakıp batmak istemediğinizi kimsenin de istemeyeceğini bu yüzden bu kitabı okumanın anlamsız olduğunu düşünüyorsanız zaten bu kitaba ihtiyacınız yok. Bu kavrayışla, çok kısa zamanda 'batma' hedefine bizim önerilerimize ihtiyaç duymadan ulaşacaksınız.
Şirket yönetimi, yöneticilik, girişimcilik vs konularında yığınla kitap okudum. Sonunda battım. Doğrusu okuduğum kitaplar, batış yolculuğumda bana pek yardımcı olmadı. Çoğunun tavsiyelerini uygulama imkânım olmadı. Bu kitapların hemen hemen hepsi ya çok başarılı holdinglerin patronları, CEO’ları veya hayatında doğru dürüst bir şirket yönetmemiş parlak görünüşlü yarı akademisyenler tarafından yazılmıştı.
Ben küçük bir girişimciydim onlar insan kaynakları departmanından yüzlerce kişilik organizasyonlardan ve çok büyük şirketlere uygulanabilecek reçetelerden yarım yamalak söz ediyorlardı. Aslında en büyük sorunları bilinenleri tekrar etmek korkusundan mıdır yoksa yöneticinin alfabesi olan konulardan bahsetmeyi akıllarına getiremediklerinden midir bilinmez, atladığımız en temel yönetim zaaflarından bahsetmiyorlardı. Mesela bu okuduğum kitaplarda fizibiliteden, pazar araştırmasından bahsediliyor ama nedir nasıl yapılırdan bahsedilmiyordu. Halbuki küçük bir girişimde bulunacaksanız yapacağınız fizibilite kişisel tahminlerden ve öngörülerden öteye gidemez ve genellikle küçük girişimciler fizibilite ne demektir öğrenemeden piyasaya dalışa geçerler. Bu kitaplarda küçük girişimcinin bilmesi ve uygulaması gereken en temel bilgiler hep göz ardı edilmişti. Ama biz bu dersleri daha önce hiçbir okulda öğrenmemiştik.
Bu kitapta işletmenizi en kısa yoldan batırıp maaşlı ve huzurlu hayatınıza dönmek için gayet pratik ve temel yolları bulacaksınız. Bu yolların bir kısmını zaten uyguluyor ya da biliyorsunuzdur. Burada bildikleriniz ve bilmedikleriniz yeni ve sade bir bakış açısıyla sunulacak. Eğer buradaki önerilenlerin hepsini yada bir kısmını kararlılıkla uygulamayı başarırsanız şirketinizin batması kaçınılmazdır. Biz şahsen denedik oldu. Şirketimizi uçuruma taşıdığımız yolu size de tarif edersek hangi yolu seçeceğinize veya seçmeyeceğinize karar vermek size kalmış.


 

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..