- Kategori
- İftar Menüleri
İftar çorbası
Beylerbeyi Sarayı Çorbası
11 Ayın sultanı Ramazan ayında iftar sofralarımızın baş yemeği, olmazsa olmazı olan bir tas sıcak çorbanın yerini bir şey tutmaz bilirsiniz.
Uzun yaz günlerinde akşam eve iftara gelen ev sakinleri ve misafirlerinize sunacağınız lezetli bir çorba tarifi veriyorum bu gün sizlere. Hayırlı ve bereketli ramazanlar dileklerimle,
NEFİS BİR İFTAR ÇORBASI
BEYLERBEYİ SARAYI ÇORBASI
5 kişiliktir
Malzeme;
150 gr. küçük kuşbaşı doğranmış tavuk ciğeri
1 ad. soğan rendesi
1 fincan pirinç
1, 5 Lt. sıcak tavuk suyu(yoksa 1 kaşık bulyon)
1 ad. küp doğranmış patates
1 ad. küp doğranmış havuç
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 fincan kızartmalık yağ
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1, 5 çorba kaşığı un
1 ad. yumurta sarısı
yeterince pul biber.
Hazırlanışı:
bir tencerede, 1 kaşık tereyağını eriterek soğanı soteleyin önceden ıslatılmış pirinci ekleyin ve 1.5 litre yaklaşık 6 bardak sıcak tavuk suyunu yada bulyonu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Bu arada teflon tavada sıvı yağını ısıtın, tavuk ciğerlerini hafifce kavurun, kevgir kaşıkla yağını süzdürerek bir kaba alın.
Bu sefer patateslerle havuçları aynı yağda kızartın.
Kızararttığınız malzemeyi tencereye dökerek karıştırın.
Unu elma sirkesi, yumurta sarısı ve az su ile çırparak terbiyeyi hazırlayın ve yavaş yavaş kaynayan çorbaya çırpıcı ile karıştırarak yedirin.
Son olarak, tavada, kalan tereyağını da eriterek, pulbiberi hafif yakın ve pişen çorbanıza katın.
Afiyet olsun.