- Kategori
- Ramazan
İftar İçin Sağlıklı Tercihler
İftar için en sağlıklı seçimler...
Oruç açıkdıktan sonra bol bol su içilmeli...
Kolalı içecekler ve meşrubatlardan, meyve suyu konsantreleri ile bol şekerli, gazlı içeceklerden uzak durulmalı...
Sindirim sisteminin sağlığı açısından çiğ sebze, salata veya zeytinyağlı sebze yemekleri ile meyve gibi posa-lif miktarı yüksek gıdalara öncelik verilmeli...
Meyvelerden glisemik indeksi çok yüksek olanlar (kavun, karpuz, incir, üzüm, muz) tercih edilmemeli...
Besin çeşitliliğine önem verilmeli...
Her gruptan gıdanın (süt-yoğurt grubu, ekmek grubu, et grubu, sebze ve meyve grubu, yağ grubu) mutlaka öğünlerde bulunması sağlanmalı...
Sofradaki çeşitlilik, porsiyonların kontrol edilmesine yardımcı olur...
Daha sağlıklı bir mide-bağırsak sistemi ile keyifli bir Ramazan geçirilmesini sağlar.
Hayırlı iftarlar.