Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İhanet affedilmeli mi?

İhanet affedilmeli mi?
 

Erkek 23, kız 20 yaşındaydı. Birbirlerini seviyorlardı. Kızın ailesinin karşı çıkmasına rağmen gizlice evlendiler. Bir müddet çocuğun ailesinin yanında oturdular. Bir kaç yıl sonra kızın ailesi yumuşadı ve barıştılar. Kısa bir zaman içersinde kızın anne ve babası damatlarını kendi çocukları gibi bağırlarına bastılar. 3 yıl sonra bir kızları oldu. Mutlu bir evlilikleri vardı. Kendi evleri olmasına rağmen, daha merkezi bir yerde olan kızın babasının evinde oturuyorlardı. Çünkü kızın anne ve babası yurt dışında çalışıyordu. Torun özlemiyle senede en az iki defa Türkiye'ye geliyorlardı.

Her ikisi de çalışıyorlar, kira vermiyorlardı. Ayrıca kendi evlerinden kira gelirleri de vardı. Otomobilleri de olan çiftin maddi bir problemi yoktu. Evliliklerinde 11 yılı geride bırakmışlardı. Kızları 7 yaşına gelmiş, yuvadan sonra bu yıl ilkokula başlamıştı.

Ancak son 3 yıldır erkeğin eşine karşı ilgisi azalmıştı. Mesai saati, normal saatlerin dışına çıkmıştı. Akşamları her zamankinden geç geliyordu. Bunu da işlerin yoğunluğuna bağlıyordu. Her hafta cumartesi günleri ise arkadaşlarımla oyun günümüz, diye sabaha karşı geldiği de oluyordu. Geç gelmeler ve ilginin azalması, kadının aklına ihanet şüphelerini getirmeye başlamıştı. Eşinin dışarıda birlikte vakit geçirelim önerilerine, erkek, sen de bayan arkadaşlarınla dışarıda vakit geçirebilirsin diye cevap veriyordu.

Bir gün kadının e-mail adresine bir mesaj geldi. Mesaj bir kadın tarafından gönderilmişti. Mesajda kocan hem seni hem beni aldatıyor diye yazıyordu. Bana karımı boşayacağım seni alacağım demesine rağmen, şimdi başka bir kadınla birlikte oluyor, haberin olsun, yazıyordu.

Bunun üzerine kadın eşini takibe aldı ve eşinin, arkadaşlarıyla devamlı gittiği cafeye bir gün habersiz olarak gitti. Eşi bir kadınla sarmaş dolaş dışarıya çıkıyordu. Eşinin karşısına geçip, neler oluyor? dedi. O ise, bir sakatlık geçirdiğini ve bayanın ona destek vermek için koluna girdiğini anlatmaya çalışıyordu.

Kadın bu durum karşısında boşanmaya karar vermişti. Erkek ise geçmişte bazı hatalar yapmış olduğunu itiraf ediyor ve bu yaptıklarından çok pişman olduğunu dile getiriyordu. Artık, eve eşinden önce geliyor ve hergün eşinin işyerine çiçekler gönderiyordu. Akşam en pahalı lokantalara yemeğe götürmeye çalışıyor. Birlikte tatile çıkmayı teklif ediyor, eşine kendisini affetmesi için devamlı gözyaşı döküyordu.

Kadınla konuştuğumuzda eşini başka bir kadınla gördüğü sahneyi unutamadığını ve gözlerini kapadığı zaman bu sahneyi hatırladığını ve artık onunla birlikte olamayacağını söylüyordu.

Erkekle konuştuğumuzda ise, bir hata yaptığını kabul ediyor ve karısının kıymetini ancak, böyle bir olaydan sonra anladığını, yuvasını yıkmak istemediğini, bir çocukları olduğunu bundan sonra geleceklerinin çok daha iyi olacağını anlatıyordu.

Çocuk doğal olarak, anne ve babasının birarada görmek istiyordu.

Bir analiz yaparsak; Kadın 31 yaşında ve maddi bir problemi yok. Ancak 7 yaşında bir kızı var. Ayrılma halinde çocuğun velayeti anneye verilecek, baba ise ayrıca çocuğun maddi ihtiyaçları karşılayacak ve zaman zaman çocuğunu görebilecek. Ancak toplumumuzda bilhassa kız çocukları olan anneler, ikinci bir evlilik yapmak konusunda karar veremiyorlar. Birinci öncelikli çocukları oluyor. Bazı evliliklerde üvey babaların çocukları dövdüğü veya kötü davrandığı bilinen gerçeklerdendir. Bir de ileride genç kız olacak bir çocukla, yabancı bir adamın aynı evde yaşamasını mahzurlu buluyorlar.

34 yaşında olan erkek, ise eşini çok sevmesine rağmen, eşinin kararlı tutumu sonucunda boşandığında ise bir müddet sonra evlenecektir.

Bu durumda ne yapılması gerekir? İhanet bir seferlik affedilmeli midir? Yoksa kadın eşine bir şans daha mı vermelidir? Benim gönlümden geçen kadının eşine bir şans daha vermesidir.

Yakın tanıdığım bu çift benim buradaki yazılarımı devamlı okumaktadırlar. Ben bu yazıyı şu an onlardan habersiz olarak yazıyorum. Belki de sizlerin buraya yazacağı yorumlar, bu ailenin kaderini etkileyecektir.

Acaba kadın ihaneti bir seferlik affetmeli mi? Yoksa affetmemeli mi?

Fotoğraf: (http://www.ayrilik.org/ayrilik.resimleri.htm)

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..