Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

İhanet Sopaları!

Bu vatan güzel bir vatan, eğer vatan kabul ediyorsanız. Bu vatan bizim ve de hepimizin vatanı, birlikte sevindiğimiz, birlikte üzüldüğümüz. Böyle zamanlarda heyecana kapılıp yanlış şeyler söylemek her ne kadar yanlışsa da dün gece tüm insanlarda ortak bir duygu oluştu. Korku…

Bu coğrafyada daha önce gaza gelen, dolduruşa gelen daha önce de çok insan ve topluluklar oldu. Gerek kişisel kin ve nefret, gerekse beyin yıkama neticesinde oluşan akımların kimi sözde başarılı oldu kimi ise başarısız. Kimi kendini yok etti, kimi başkasını yok etti. Ya da iki yumurta birden kırıldı.

Biz Osmanlı’dan beri darbelere ayaklanmalara alışkın bir milletiz. Balkan milletleri ayaklandı. Kimisi Katolik, kimisi Ortodoks devletleri arkalarına alan küçük milletler ayaklandılar. Hırvatlar bu milletlerden biriydi, Fransız Ordusu ile ittifak yapmışlardı.(Napolyon’un ordusunda boyunlarına kurdele takan askerler “kravatın” da mucidi oluverdiler) Ayaklandılar, Avrupalı oldular ama açlık sefalet kol gezen bir ülkeye dönüştüler. Onlar öyle de Sırplar, Macarlar, Yunanlılar çok mu iyi durumda ya Bulgarlar, kesinlikle değil. Umutlarını Avrupa’dan gelecek yardımlara bağlamış, küçüldükçe küçülmüş yok olmaya yüz tutuşmuş devletlere dönüştüler. Yunanlılar İngiliz desteğiyle ayaklanırken, Bulgarların Merzifon’da örgütlendikleri, Amerikalı misyoner Protestanlar tarafından örgütlendiği belirtilir. Bulgaristan’ı kuran kişilerin Anadolu’da yetişmesi, yetiştirilmesi ilginçti. Aynı zamanda Karadeniz kıyılarında Trabzon’dan-Samsun’a hatta Çorum’a kadar katliam yapan Rumların da unutulmaması gerek.  Ermenileri unutmamak gerek, onlar da Amerikan misyonerleri ve Ruslar arasında kalarak Osmanlıya karşı ayaklandılar, ayaklandırıldılar. Sonuç Ermeniler için de Osmanlı için de facia oldu. Tamı tamına iki buçuk milyona sahip Ermeniler hala günümüzde dahi Türkiye’ye karşı sopa olarak kullanılıyor. Sopa da zarar görüyor sopayı yiyen de. Sopayı tutanın cani istediğinde salladığı bir millete dönüşen Ermenileri en son Almanlar sallarken bazen Rusya, bazen Amerika, İngiltere canı isteyenin salladığı bir sopa oldu. Birinci Dünya Savaşında Çanakkale’de birlikte çarpışan Türk ve Almanlar Bakü’de karşı karşıya kalmışlar ve savaş bitmemişti! Savaşlar bu bölgenin kaderi. Bu bölgede ihanet de sıkça karşılaşılan bir durum.

1923-1960 yılına kadar askeri darbe olmayan Türkiye’de Türkiye NATO’ya girişi ile birlikte her on yılda bir düzenli olarak darbeler ülkesine dönüşen Türkiye’nin en son 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbe ile darbeleri unutan ülkemiz dün gece olağanüstü koşullara döndü. Naklen televizyonlardan olayları seyrettik. Birçok yazar bu darbelerin Nato’ya girişten sonra devamlılık göstermesini Avrupa kaynaklı Gladyo hareketine bağlıyorlar. Esasında Rusya’ya karşı oluşturulan Nato’nun olası büyük bir krizde Suriye tecrübesi göstermiştir ki Türkiye’nin yanında değil daima karşısındadır. Farklı beklentiye girmek zaten mantıklı değildi. Tarih biliminden ders alınmamıştı. Ayı ile yatağa girilir de rahat bir uyku uyunur mu? Türkiye halkları Türk-Kürt-Laz-Çerkez ayırımı yapmaksızın tüm unsurlarıyla bir araya gelmek zorundadır. Amerika safkan mı, Almanlar safkan mı, Fransızlar safkan mı değil. Unutulmasın ki, kimse annesini, rengini, şehrini seçemez. Olağanüstü şartlar göstermiştir ki, zenginler bir anda fakir yaşayanlar ölü, var olan yok olabilmektedir. Kişisel hırslara odaklanan ve başkasının hatalarını düzeltme, saygı gösterme prensibi yerine herkesin kendi fikrinin mutlak doğru olduğunu iddia etmesi bu coğrafyaya yapılacak en kötü kalkışmalara neden olmakta ve bütünü parçalayıp sindirilebilir hale getirme yaramaktadır. Geçmişte, tarih boyu olduğu gibi.

Son olarak kendini şu veya bu olarak tanımlayanlar için; bütünden kopabilir, bütüne saldırabilir. Küçükler, bütünden koparak, bütüne zarar vererek büyük olacağını hayal edebilir, sadece hayal!

Herkesin inandığı gerçek şudur ki; bizi döven sopa cemaat ise, sopa Amerika'nın elindedir ve Amerika'nın daha önce de bu millete vurduğu çeşitli kılıkta sopalar vardır. Sopanın namazında niyazında olması birçok kimseyi yanıltsa da başka sopalarla Türk milletinin bir ferdi olarak sopa yemek istemem. Evlatlarımın ve torunlarımın, milletimin de sopalanmasını istemiyorum. Onurlu bir millete bu kadar sopa yeter!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..