Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

İhbarcı aydın çıktı!

İhbarcı aydın çıktı!
 

Öğretmenin "ihbarcıya" yakalandığı an...


“Mustafa’ filminde tarihi bazı gerçeklerin çarpıtıldığını ve belgeselin belli maksatla yapıldığını iddia eden Ersin Bilmeç, “Bu belgeselin Kaşıkçı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine izlettirilmesinde resmi izin ve mevzuata uygun davranılmadığını ve dolayısıyla belgeselin izletilmesinin maksatlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Bu nedenle ihbarda bulundum. Öğretmenden şikayetçiyim” dedi. Savcılık şikayet dilekçesinin ardından, öğretmenin öğrencilerini herhangi bir izin almadan toplu halde sinemaya götürdüğü için soruşturma başlattı.”

İhbarcı Aydınlar ocağı başkanı …


Öğrencileri sinemada gören Aydınlar Ocağı Tekirdağ İl Başkanı Ersin Bilmeç, çıkışta öğrencileri ve öğretmenleri sinema önünde fotoğrafladı. Daha sonra Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.” Milliyet.

Ali Püsküllüoğlu'nun "Çağdaş Türkçe Sözlük"ünde "aydın"ın karşılığı şu:
"Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli, çağın gereksinimlerini benimseyen."olarak tanımlanıyor.

Tabi her aydınlar ocağı başkanının “aydın” olması beklenemez!

Aydın tanımına “ihbarcı” sözcüğü eklenmeli artık. Öğretmen öğrencilerini sinemaya götürdü diye ihbar eden zihniyet olsa, olsa Kemalisttir.

Öğretmen Atatürkçü!

Anadolu aydınlanmasından, bağımsızlıktan nasibini almamış ihbarcı tipik bir fikir yobazı ile karşı karşıyayız.

Öğretmen belli ki yeterince mesleki tecrübeye sahip değil. Mesai gününde veya dışında öğrencileri velilerinden ve okuldan izin almadan toplu olarak sinemaya götüremeyeceğinin farkında değil. Gerçi bu durumda kesinlikle velilerin haberi vardır. Ancak okul müdürü ve diğer öğretmenler konuyla ilgili uyarmalıydılar. İşin bu yanı mevzuat tarafı.Bir de her hangi bir olumsuz durumda öğrencilerin başına gelebilecek her şeyden yine öğretmen sorumludur. Bu gibi durumlarda amaç ne kadar iyi niyet taşırsa taşısın herkes yasa ve yönetmeliklere uymak zorundadır.


Gerçi yasalara uyma güçsüzler için geçerli bir kural oldu son yıllarda. Özal’dan bu yana “Anayasa bir kere delinse bir şey olmaz” genel geçer kural oldu ama eğer güçlüysen!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..