Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

İHL'nin 100. yıldönümünde Atatürk'ü yok saymak ulusal nankörlüktür!..

İHL'nin 100. yıldönümünde Atatürk'ü yok saymak ulusal nankörlüktür!..
 

İHL’nin 100. yıldönümünde ATATÜRK’ü yok saymak Ulusal nankörlüktür!..

17 Ocak 2014’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipler’in 100.kuruluş yıldönümü programında konuştu.

Başbakan Erdoğan İHL’nin 100. kuruluş yıldönümünde başta Başbakan Adnan Menderes, Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’yi rahmetle andı; ismini zikretmeden Cumhurbaşkanı’na şükranlarını sundu.

İlim Yayma Başkanı Yusuf Amca’yı dahi anımsayıp ‘rahmetini’ esirgemeyen; Başbakan Erdoğan T.C.’nin kurucusu, kurtarıcı, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e ‘Allah’ın rahmetini’ çok mu gördü?

76 milyon olarak hepimiz Fatih’in nesli olmakla beraber; büyük kurtarıcı son Türk Devleti’nin kurucusu ATATÜRK’ün de nesliyiz!..

ATATÜRK İlke ve İnkılaplarını ‘küçümseme’ çabasında olan Başbakan Erdoğan’ın asal amacı ortaya koyduğu Yeni Türkiye deyimi ile süreç içinde ATATÜRK’ü ‘unutturmaya,’ ‘yok saymaya’ hedeflemektedir.

İHL’nin 100. yıldönümünde ATATÜRK’ü yok saymak Ulusal nankörlüktür!..

Altı asırlık saltanatı’tanımayıp ‘cumhuriyeti’ kurmak, dört asırlık ‘hilafeti’ kaldırmak kolay iş değildir.

ATATÜRK ‘zoru’ başarmıştır!..

Başbakan Menderes ve Milli Eğitim Bakanıİleri’ye ‘rahmet’ dilerken; nasıl oldu da Başbakan Şemsettin Günaltay’dan ‘Allahın rahmetini’ esirgediniz?

1949 yılında ilkokullarda din dersleri okutulmaya başlanmış ve ülkemizde ilk İlahiyat Fakültesi kurulmuştur.

Cumhuriyet rejimini benimsemişdin insanı yetiştirmek için ilk İmam Hatip Okulları Tevhit-i Tedrisat’ın kabul edildiği 03 Kasım 1924 günü açılmıştır.

Ancak bu okullar 1930 yılında yeterli sayıda öğrenci olmaması nedeni ile kapatılır.

1951-52 öğretim yılında İHL’nin yeniden açılması, CHP’nin 1947 yılındaki kurultayında aldığı ‘laiklik’ ve ‘devletçilikte’ ‘ılımlılaşma’ kararının sonucudur.

-Başbakan Günaltay, bu kararı şöyle açıklamıştır:

“İlk mekteplerde din dersleri okutturmaya başlayan bir hükümetin başkanıyım. Bu memlekette Müslümanlara namazlarını öğretmek, ölülerini yıkamak için İmam Hatipleri açan bir hükümetin başkanıyım. Bu memlekette, İslamlığın yüksek esaslarını öğrenmek için İlahiyat Fakültesi açan bir hükümetin başkanıyım.”

İlahiyat mezunu olan Başbakan Erdoğan’ın Başbakan Günaltay’ın çok büyük gurur duyduğu bu icraatını atlamış olmasının altında bir maksat aramalı mı; yoksa ekibinin eksikliği olarak mı algılamalıyız?

‘Evlatlarımla ilgili olarak ana muhalefet iftira atıyor’ diyen babaları hatta dedeleri yaşında bir adam, ‘koskoca T.C. Başbakanı’ daha ‘rüştünü ispatlamamış,’ ‘taze dimağlardan’ ancak ‘medet umabilir.’  

Bir yandan “Allah veya Fahri Kainat efendimiz s.a.v buyuruyor” diye öğütlerken; diğer yandan ise, ‘Bunların iktidarında halk gidecek hastane bulamıyordu’ ifadesi ile ‘politika hırsı gözünü o kadar bürümüş ki’ ‘cami’ ve ‘okulda’ ‘siyaset yapılamaz’ ilkesini mi unutmuş, yoksa ‘işine mi böyle geliyor?

Siz, ‘tak-iye’ tercih edenlerden değilsiniz; ezelden ‘tak-iye’ edenlerdensiniz!..

20.01.2014, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.         

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..