Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Öykü
 

Ihlamur yaprağı (Bölüm 10)

Ihlamur yaprağı (Bölüm 10)
 

Mahallenin esnafı ve komşuları Onur için tek vücut olmuşlardı. Yoktu ki annesinin cenazesini kaldıracak bir yakını… Elbet yardım edeceklerdi hem de en helalinden…

Kabristana gitmek üzere bir otobüs kiralamışlar, birkaç tane özel araba cenaze aracının arkasından defin işlemi için hareket etmişlerdi.

Onur, Mustafa’nın arabasına binmiş, ağzını bıçak açmıyordu. Yorgun gözlerini açık tutabilmek için kaşlarını sık sık havaya kaldırıyordu. Ama stres onda uyku hali yapmıştı.

Epey bir yol katettikten sonra ağaçlıklı bir yola döndüler. Sağ tarafına baktığında bembeyaz mezar taşları gördü. Beyaz masumiyetti, acaba her ölen masum muydu? Şöyle bir düşündü… Tövbe, tövbe dedi kendi kendine onu Allah’tan başka kim bilebilirdi ki?

Cenaze namazının ardından, o küreklerle toprak atma olayı gerçekleşmişti. Onur bacaklarının titrediğini hissetti. Her şeye ama her şeye rağmen annesinin sağ kalıp, başında olmasını isterdi.

Onur sürekli düşünüyordu “Bütün halde bir ailesi olmamıştı ve eksile eksile bire düşmüştü. Yani tek haneli sayı gibiydi Onur.. Hanesinin tek kalanı..

Herkes Onur’a “Başın Sağolsun” diyordu. Onur ‘u öpüyor, sırtını sıvazlıyor ve Allah senin ömrünü uzun etsin diyordu.

O ana kadar kendini Robinson Crusoe gibi görürken birden oradaki bütün insanların kendisi için çırpındığı fark etti. Yalnız olmadığını hatta ne kadar kalabalık olduğunu düşündü. Hem hüzün hem psikolojik bir rahatlık çöktü üzerine...

Mustafa tekrar Onur’a sarılarak “ Canım Kardeşim başın sağolsun” derken bir ağabey sıcaklığını yüreğinde hissetti ve;

“Ben şanssızım diyordum ama o kadar da değilmişim yanıbaşımda sen ve etrafımdaki bu kadar dostum varken” derken bu seferde vefa gözyaşları ıslattı yanaklarını…

Artık son dualar edilmiş ve annesini kara toprağa teslim etmişler ve dönüş için araçlara binmişlerdi.

Aynı yolları bir eksik dönüyorlardı kimbilir daha kimler eksilmişti şu hayattan….

DEVAM EDECEK

Aysel AKSÜMER

27.05.2010

 
Toplam blog
: 334
: 482
Kayıt tarihi
: 22.03.10
 
 

Halkla İlişkiler bölümü mezunuyum. Iki çocuk annesiyim. "Bir Öykü Kadar Kısa Bir Roman Kadar D..