Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
İnançlar
 

İhlas suresinin sırrı nedir? Dört Elementle ve İnsanla alakası nedir?

İhlas suresinin sırrı nedir? Dört Elementle ve İnsanla alakası nedir?
 

İhlas Suresinin Şimdiye Kadar Söylenmemiş Şifreleri? Dört Ayetli bu sürenin her ayeti dört elementi açan anahtar mıdır?

Neden Fatiha'dan Sonra En Önemli Suredir? Dört Element, İnsan ve Hayatla ilgisi nedir? 

1. Deki Allah Birdir.

2. Allah Samed'dir (O hiç bir şeye muhtaç değildir, herşey ona muhtaçtır).

3. O ne doğurmuştur ne de doğrulmuştur.

4. Onun hiçbir dengi olmadı (yoktur).

Burada yazdıklarımı iyi anlamak için daha önce Astroloji, Kabe'nin Şifreleri konularında yazdığım yazılarımı okuyunuz. 

Birinci Ayet Allahı birlediği için daha önce de yazılarımda belirttiği belirttiğim İnsanın aklına, Kabe'nin doğusuna temsilcilik eder. Bu sözü söylemeden Kabe'nin kapısından girilemez. İnsanın aklı Allahın tek yüce güç olduğunu kabul etmezse NANKÖRDÜR. 

İkinci Ayet, Allah'ın hiç bir şeye muhtaç olmadığına fakat herşeyin var olabilmek için EBEDE (sonsuza) kadar ona muhtaç olduğuna, İnsanın Toprak, Kabe'nin Kuzey köşesine atıftır. Bu sözle insan bilmeliki asla toprak tarafıyla cimrileşmemeli, Allah'a güvenmelidir. Zira ALLAH SAMED'dir. İnsan, rızkı konusunda Samed olan Rabbine güvenmezse NANKÖRDÜR. 

Üçüncü ayet, İnsanın ateş, Kabe'nin Batı kapısına işater eder. Allahı en çok öfkelendiren günahların başında şirk gelir ve burada Hz. Meryem'in İlah edinilmesine, Hz. İsa'nın Allahın oğlu olduğu iddialarına öfkeli bir yanıt vardır. Zaten bu yüzden Al'i İmran Suresi sonradan Allah'ın emri ile Cebrail tarafından 3. Sure olarak dört elemetten Ateş (Öfke) Allah'ı kızdıran inanç şekli şirke dikkat çekilerek Müslümanlar hikmetle uyarılmışlarıdır. İnsan, inanç konusunda birilerini ilahlaştırıp onu Allah'ın yerine koyup Allahı kızdırırsa NANKÖRDÜR. 

Dördüncü ayet ise insanın geçmişi, Kabe'nin güneyine vurgu yaparak insanın geldiği yer olan Ruhunun Allah'tan bir iz olarak gelmesine, ona EZEL de de hiç bir şeyin denk olamayacağına işaret eder. İnsan, Irkını, aidiyet duygularını Adalet duygusunun önüne koyarak sevgilerini ilahlaştırıp, ırkını, milletini, vatanını, çocuğunu, kendisine verilenleri ALLAHLA DENK tutup ALLAH kadar severse NANKÖRDÜR. 

Şeytan KÖRDÜR (İnsanın içine üflenen ilahi izi görmek istemedi), İnsanların çoğu NANKÖRDÜR (Kendisine verilenlere Akla, Emeğe, Aşka, Bağlılığa ihanet etti)... 

Bu yüzden 1 kez Fatiha ve 3 Kez İhlas okumak ( Dört Sure Okuması) Kuran'ı okumuş kadar sevap veridiğine inanılır. Fatiha Hava Tarafımız için Kabe'nin Kapısını simgeler, 3 İhlas ise diğer dört kabe köşesi için okunur. Hem Fatihanın içi hemde İhlas Suresinin içi hemde Kuran'ın bizzat kendisi hayatın dört elementinin yansımalarıdır ve bu elementlerden yaratılan insana yanlışa kapılmaması ve Şeytan'ın Kuranda belirttiği dört taraftan yanaşamaması için alınmış tedbirdir gelen tüm Ayetler. 

İnşallah ne dediğimi okuyanların çoğu anlar. Zira bu ümmet o kadar çok okuyup üflemeye alışmış ki manalara ve hikmetlere kafa yormadan tek taraflı bakmış inanca. 

Yazmış olduğumuz eser "İslam'da Astroloji Doğum Haritası Rehberi Hayatın Anlamı Esmaül Hüsna Yaşam Şifreleri" şu an seçkin internet ve kitap mağazalarında ki satış oranlarına baktığmızda en çok beğenilen Astroloji Kitaplarından ilk dört kitap arasındadır. Bunun bir nedeni var, çünkü İnsanı ve hayatı dört element üzerinden açıklayan ve Astroloji ile İslam arsındaki bağı açıklayan daha iyi bir İslami Astroloji eseri yoktur. 

Bu düşüncelerimizin doğruluğuna yukarda yazdığım İhlas Suresinin dört ayeti işaret etmektedir.

Sayılarımla

Ayhan Özcimbit

Kendinize bir iyilik yapın "İslam'da Astroloji Doğum Haritası Rehberi Hayatın Anlamı Esmaül Hüsna Yaşam Şifreleri" adlı kitabımızı okuyun ve okutun, çok geç olmadan....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı bir habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..