Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Sinema
 

İhtiyarın altın yumruğu

İhtiyarın altın yumruğu
 

Rocky serisinin son filmi, kişisel olarak kendime kaçış zamanları ayrıdığım bir hafta sonu seyri... Ve bir sinema salonu. Koltuklarda 5-6 izleyici belli ki, onlarda bu dönüşü merakla izlemeye gelenlerden.

Filmi izleme sebebi aslında, "orta yaşlı yüreğime" daha bitmediğini anlatabilmek. Geçmişin başarı ve başarısızlıklarına ve bir terk edilişine şahit yüreğin, bu günlere geri dönüşünü sağlamak. Aslında her bitişin bir başlangıç olduğunu; başarısızlığın, başarıya ulaşma için bir kamçı olabileceğini, herkesin kendine has bir yeteneği olabileceğine inanlardanım. En iyi öğretmenin öfke olduğunu, aslında olumsuzlukla örülü öfke kelimesinin, bir şeyleri başarmak için, içimizdeki ateşi alevlendiren bir kıvılcım olduğu fikri beni hep ayakta tutmuştur. Öfke belki içimizdeki hırsı artıran bir duygudur. Hırsın insana zararlı olduğu gerçeği kabul edilmekle beraber, muayyen bir hırsın olması gereklidir. "Başarı hırsa bağlıdır."

Ve Rocky başarmıştı, fakat bir kez daha istedi ama bu kez yumruklarını insanların yüreğine yüreğine salladı. Yeni yetme bir şampiyon, (Rocky'nin karşısındaki genç gerçek bir boksör ve dünya orta siklet şampiyonu- Sn.Harun DENİZ'in katkısı olup, kendisine teşekkür ederim.) rakiplerine acımasızca yumruğunu indirirken; Rocky, eski mahallesinde bir resteront işleterek, geçmişte atmış ve yemiş olduğu yumrukları müşterilerine anlatmaya devam etmekteydi. Mahalle eski mahalle, şampiyon eski şampiyondu, fakat "o gözlükler arkasına saklanan güzel Andrian artık yoktu" oğlu kocaman bir delikanlı olmuştu. Ve malum kuşak çatışması... önceleri babasından kaçan bir oğul...

Rocky gücünü tarihinden alıyordu. mahallesinden, dostlarından, ve hatta mezarlıktan... Öyle böyle bir mezarlık değildi. Sevgili Adrian orada yatmakta idi. Kırmızı gül, aşkının ve bağlılığının sembolü olarak baş ucunu süslüyordu. Her şey, bir bilgisayar oyunun da Rocky'in 13. raunta yeni yetme şampiyonu yenmesini gösteren oyun ile başladı. Spor kamuoyu böyle bir maçın yapılması halinde kim kazanacağına dair ikiye bölünmüştü. Rocky diyenler ve diğerleri...

Rocky bir kez daha, çalışmaya başladı. Yorgun kasları ağır çalışma koşullarına zorlanırken, inadına inadına çalıştı ve bir hayvan barınağından aldığı "Yumruk" adı ihtiyar köpekte değişime şahit oluyordu. Rocky ne yaptı? sadece kendinde var olan değişime olan inançı ortaya çıkardı. "Dün yapmıştı bu gün yapabilirdi."

Ve final Las Vegas, genç jenerasyon ihtiyarın bitişini izlemeye gelirken, gerçek şampiyonun Rocky olduğu seyircinin çığlıklarından anlaşıyordu.

İhtiyar ringte 1-2-3 ve 10 raunt bu arada Rocky defalar kere düştü... 9 kadar sayıldı ama "mezardan gelen ruhun sevgisi" şampiyona güç verdi. Ve zafer anı gong çaldı. Rocky (kayalık) ayaktaydı. Maçı kaybetti ama, kendine olan inançını tazelemiş ve ringe geri dönmüştü.

Son Söz: Sende bir gün yaşlanacaksın.

NOT: Blog resmi http://www.imdb.com/title/tt0479143/releaseinfo alınmıştır.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=26591
Bu konu ile ilgili olarak daha önce yazılmış olan Sn.Harun DENİZ ait blog.

 
Toplam blog
: 92
: 766
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

1970 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus'ta tamamladım.Yüksek öğrenimimi Atatürk Üni..