Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Sinema
 

İhtiyarlara Yer Yok (No country For Old Men)

İhtiyarlara Yer Yok (No country For Old Men)
 

Film başlar. Müzik yok, ağır ilerleyen sahneler, geniş çekimler. Sıkıcı bir filmmiş demeye kalmadan, Halka filmindeki sahnede kız televizyonun içine nasıl giriyorsa sizi de öyle çekiyor işte içine. Aykırı bir film kesinlikle. Geç kalmışım baya bi izlemekte.

Film tek başına Javier Bardem için seyredilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Nasıl tarif edilir bu oyunculuk bilemiyorum. Tam bir psikopat. Hayatımda gördüğüm en muhteşem psikopat. Filmde her şeyi beğenmeyebilirsiniz ama bu oyunculuğu beğenmeyecek insan yoktur. Diyalogları ve o soğukkanlı bakışı unutamayacaksınız. Oscar almış bir oyunculuk zaten, tüm ödülleri fazlasıyla hak ediyor.

Katilimiz elinde bir hastane tüpüyle dolaşıyor, öldüreceklerine hayatları karşılığında yazı turayla %50 şans veriyor ve çook acayip diyaloglara giriyor. Kesinlikle korkutucu, buz gibi bir karakter. Kesinlikle karşılaşmak istemeyeceğiniz türden. Çünkü karşılaştığı hemen hemen herkes ölüyor, yazı turada doğru tahminler dışında. İzlerken irkiliyorsunuz o bakışlar, konuşmalar karşısında.

Müzik yok, müzikle gerilim yaratmaya ihtiyaç bile duymadan, insanı gerim gerim geriyor. Bu kadar düşük tempolu bir filmi bu kadar içine düşerek izletmek nasıl bir başarıdır.

Kötü adamın ölmediği, kötüler kazanır temalı filmimiz pat diye biten bir sona sahip, “ne oldu bitti mi” diye koltukta kalıyorsunuz öyle. Sonunu beğenmeseniz de izleyin derim. %100 manyak, safi psikopat katil için izlenir derim. Filmin konusunu falan beğendiğimi çok söyleyemem ama bu adamı izlemelisiniz diyorum.   

 
Toplam blog
: 20
: 1266
Kayıt tarihi
: 08.01.08
 
 

İzmir'de yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Düşüncelerimi yazmanın ve bunları paylaşmanın keyif..