Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
Sinema
 

İhtiyarlara yer yok(No Country for Old Men)

İhtiyarlara yer yok(No Country for Old Men)
 

Javier Bardem


Coen Kardeşler’in bu yıl 8 dalda Oscar’a aday gösterilen ve en iyi film dahil 4 ödül kazanan çalışması İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Men), buradaki rolüyle Oscar’a uzanan İspanyol oyuncu Javier Bardem’in kelimenin tam anlamıyla döktürdüğü sıkı bir film.

Suç, gerilim ve dramın büyük bir beceriyle harmanlandığı filmde, bir yandan uyuşturucu mafyasının yitirdiği 2 milyon doların peşine düşen hayalet bir psikopatın cinayet seanslarını izlerken öte yandan “Nerede o eski sütliman günler” diye hayıflanan emektar bir şerifin geçmişe yaktığı ağıtları dinliyoruz. Neresinden bakılırsa bakılsın bütün bunların en sonunda ortaya dört başı mamur bir hikaye çıkardığını söylemeliyim.

Film bittiğinde başınızı şöyle bir sallayıp kendinize gelmeyi deneyeceksiniz sanırım. Sonuçta kuruyemiş paketinin bile can çekiştiği bir sinema filmiyle karşı karşıyayız.

Baştan sona kadar soluksuz izleyebileceğiniz, tabiri caizce mükemmel bir film.O günün detayları karakterlere kusursuz şekilde yansıtılmış ve ortaya vahşi bir o kadarda etkileyici bir senaryo sunulmuş tabi sonucunda insanları bir kez daha sinemaya ve oyuncuların oynadığı kahramanlara hayran bıraktırıyor.Öyle ki filmi baştan sona süzmek karakterlerin ruh halini benimsemek insanlar için inanılmaz bir zevk, olayların birleşimi yer yer farklı olsada senaryodan kopmayışı o da filmin ayrı bir tadı...Mutlaka izlenmesi gerek filmlerden biri.

 
Toplam blog
: 36
: 535
Kayıt tarihi
: 25.12.07
 
 

Evli 2 çocuk babasıyım özel bir şirkette bölge managerliği yapmaktayım. ..