Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '11

 
Kategori
Spor
 

II. ITU Antalya Avrupa Triatlon Kupası koşuldu

II. ITU Antalya Avrupa Triatlon Kupası koşuldu
 

Sporcuların denizden çıkışından bir kare


Geçtiğimiz hafta sonunda Antalya’ da “II. ITU Antalya Avrupa Triatlon Kupası" nın ilk ayağı koşuldu. Başta Antalya Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK ve Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi GÜNEŞ’ in katkı ve çabaları ile gerçekleşen organizasyonda her hangi bir sorun yaşanmazken sporcular olumsuz hava şartları ile mücadele etmek zorunda kaldılar.

II. ITU Antalya Avrupa Kupası yarış organizasyonunda, ETU’ nün resmi yetkilileri olan ETU Yönetim Kurulu Temsilcisi Zeljko BİJİK, ETU Teknik Delegesi David Garcia GONZALES ve ETU Teknik Delege Yrd. Angeliki THOMA, bizzat görev adılar.

Sabah saatlerinden itibaren aralıksız yağan yağmur, “Gençler “ , “Tasnif Dışı” ve “Halk Triatlonu yarışların normalden 1 saat kadar geç başlamasına sebep oldu. Çeşitli kategorilerde tüm gün süren yarışlarda atletler sadece birbirleri ile değil denizde dalgalarla, karada ise yağmur ve ıslak zeminle mücadele etmek zorunda kaldı. Bir hayli dalgalı denizde yüzen sporcular suda herhangi bir üzücü olay yaşamazken, yağmur yüzünden yerlerin ıslak olması sebebiyle birçok sporcu bisiklet etabında kayarak düştü.

Avrupa Kupası’ na puan veren günün ilk yarışı “Elit Kadınlar” kategorisiydi. Elit Kadınlar’ da İrlandalı atlet Aileen MORRRİSON 1:51:01 ile birinci geldi. Geçen yılın birincisi Olga DMİTREVA, ikincisi Szandra SZALAY ve üçüncüsü İrina ABSYOVA bu yıl yarışa katılmadı.

Elit Bayanlar’ da toplam 4 sporcu ile kampa giren milli takım, Bahar SAYGILI’ nın rahatsızlığı sebebiyle 3 yarışa üç kişi katıldı. Sudan öndeki grubun hemen arkasından çıkan Çiğdem GÜLGEÇ ve Berrak MUTLU ilerleyen turlarla beraber öndeki sporculardan tur yemeleri üzerine diskalifiye olurken, Emel YILDIRIM bisiklet etabının ilk turu geçildikten sonra sudan çıkabildiği için bisiklete etabına başlayamadan yarış dışı kaldı. Çok sayıda bayan sporcunun ıslak zeminde düşerek hafif yaralanmalar yaşadığı yarışta neyse ki kötü bir olay yaşanmadı.

ETU Yönetim Kurulu Temsilcisi Zeljko BİJİK ile ETU Teknik Delege Yrd. Angeliki THOMA; ”Her zaman Elit Bayanlar’ ın ilk yarışmaları sebebiyle bazı kazalar yaşadığını, Elit Erkekler’ in daha az kaza yaptığını ve bayanların bisiklete hakim olma yeteneğinin biraz daha az olduğunu” belirttiler.

Günün son yarışı olan Elit Erkekler katgorisinde, Fransız atlet Vincent YOHANN 1:48:51 ile birinci olurken, geçtiğimiz yılki yarışta birinci olan Ukraynalı atlet Andrey GLUSHCHENKO büyük bir form düşüklüğü göstererek 26. sırada yer alabildi. Geçen yıl ikinci olan Jose Miguel PEREZ yarışa katılmazken, geçen yılın üçüncüsü Ivan TUTKİN ise bu yıl ancak 9. olabildi.

Bu yıl ilk kez yurtdışından getirilen wetsuit’ lerle yarışa katılan tüm milli sporcularımız soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunabildiler. Elit Erkekler’ de sudan ilk grupla beraber çıkarak bisiklete binen Mili Sporcu Onur CALP, ikinci turda jant tellerine bir başka bisikletçinin teker mandalının girmesi sebebiyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Sudan ikinci grupla çıkan Zekeriya ÖZTÜRK ise lastik patlaması sebebiyle yarış dışı kalırken, tur yiyen Kemal ÇOBANYILDIZI, Bahadır TAMA ve Samet BÜYÜKZÖNGÜR diskalifiye oldu. Bu yıl toplam 6 atletle yarışlara katılan milli takımımız sporcusu Zülfü KARABULUT ise yarışı 1:52:34 ile 59. uncu sırada bitirerek bizleri sevindirdi.

Yarıştan sonra Milli Sporcu Onur CALP ile yaptığımız kısa röportajda kendisine, “ilk grupta bu kadar iyi giderken neler oldu? “sorusunu sorduk.

Onur CLAP: “ Sudan gayet iyi çıktım ve ilk grupla beraber bisiklet çevirmeye başladım. Bildiğiniz gibi yerler ıslaktı. Bu parkuru tanımayan sporcular ilk düzlüğün sonundaki ilk dönüşe, yaklaşık 35-40 km hızla girdiler. Bu hızla dönüş yapamayacağını anlayan en öndeki sporcular frenlere asıldı. Tabi bizler de frenlere asıldık ama daha geç reaksiyon verdiğimiz için grubun yarısı, yaklaşık 10 kişi kadar kayıp düştük. Düşmüş olmam önemli bir sorun yaratmadı ve düştükten sonra hemen bisiklete atlayarak devam ettim. Düşen sporcularla beraber arkadan gelen ikinci grubun arkasında çevirmeye başladık ve öndeki gurubu yakalayarak çok büyük bir grup oluşturduk. Bu büyük grupla beraber ikinci turda yine bir dönüşe yaklaşırken grup başının dönüş yapmak için sağa doğru açılması ile tüm grup arkaya doğru bir daralma yaşadı ve benim yanımdaki sporcu bana o kadar fazla yaklaştı teker mandalı (quick release) benim jant telimin arasına girerek teli koparttı ve benim için yarış o noktada bitti.” dedi.


Elit Erkekler ve Elit Kadınlar kategorisinde 25 ülkeden toplam 125 sporcunun katıldığı yarışlarda Elit Erkekler kategorisinde ilk üç sıraya girenler:

Elit Erkekler

1. Yohann Vicent 01.41.58 Fransız
2. Frederiche Belaubre 01.42.01 Fransız
3. Pevtsov Rolstslav 01.47.46 Ukrayna

Elit Kadınlar

1. Morrison Aileen 01.51.01 İrlanda
2. Simic Mateja 01.51.20 Slovakya
3. Haug Anne 01.51.36 Almanya

“Gençler “ ve “Tasnif Dışı” günün ilk yarışıydı. Avrupa Kupası na puan vermeyen ve “Gençler” ve “Tasnif Dışı” olarak adlandırılan yarışa toplamda 38 sporcu iştirak etti. Yağmur yüzünden yaklaşık bir saat kadar geç start alan yarış normalde sprint triatlon olarak koşulması planlanmıştı fakat gecikme yüzünden mesafeler ve tur sayıları son anda değiştirilerek kısaltılması bazı sporcuların koşunun son turunda bocalamasına yol açtı.

Diğer yandan geçmişte örneklerini yaşadığımız fakat, son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş olan “Halk Triatlonu” bu yıl Antalya’ da tekrar hayata geçirildi. Maalesef son anda duyurusu yapılan Halk Triatlonu’ na katılım az sayıdaydı. Yalnızca “Lara Yunusları” adlı orta yaştaki işadamlarından oluşan bir grup gençlerle beraber start aldı.

“Gençler “, “Tasnif Dışı” ve “Halk Triatlonu” yarışlarının ilk üçe girenler şu şekilde:

Genç Erkekler:

1. Ali Atlan 00.30.25
2. Metin Akbaba 00.31.11
3. Sabri Öge 00.31.29

Genç Kadınlar:

1. Ece Bakıcı 00.33.25
2. Yağmur Aydoğan 00.35.53
3. İpek Öztosun 00.36.08


Tasnif Dışı (Masterlar)

1. Altay Oygüç 00.30.05
2. Özhan Kırmızı 00.36.07

Halk triatlonu (erkek+30)

1. Nuri Acar 00.35.35
2. Fırat Gürler 00.37.03
3. M. Deniz Yaşar 00.40.36

Halk Triatlonu (erkek +, 40)

1. Erdinç Sadık Eryılmaz 00.34.16
2. Cemil Yıldızhan 00.35.56
3. Yüksel Murat Zileli 00.40.59
4. Mustafa Tütüncüoğlu 00.47.07

Halk Triatlonu (erkek +, 50)

5. Recai Kırmızıtaş 00.47.06
6. Celal Fuat Taşkın 00.48.39
7. İsa Ahatçı 00.49.59

Halk Triatlonu (erkek +, 60)

1. Sabri çam 00.47.04
2. Sadullah Öztürk 00.53.29
3. Uğur Atam 00.53.53

Halk Triatlonu (Bayan)

1. Mine Seher Erdoğan 00.35.48
2. Nafiye Tunç 00.40.02

Tüm sporcuların ayrıntılı yarışma sonuçlarına Türkiye Triatlon Federasyonu’nun resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hazırlayan: Alpay AKHUN 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..