Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
Spor
 

II. Karasu Triatlonu – 10 Temmuz 2011

II. Karasu Triatlonu – 10 Temmuz 2011
 

Karasu Triatlonu'ndan bir kare


Geçtiğimiz Pazar, “Türkiye Triatlon Federasyonu” ve “Karasu Belediyesi” işbirliği sayesinde “II. Karasu Triatlonu” gerçekleştirildi. “Büyük Erkekler” ve “Büyük Bayanlar” kategorileri olimpik mesafe olarak koşulurken, diğer kategoriler, sprint ve yarı sprint mesafe olarak koşuldu. 

2010 yılında yılında ilki gerçekleşen “Karasu Triatlonu” Sakarya’ nın Karadeniz sahilinde yer alan şirin beldesi Karasu'da koşuldu. Geçtiğimiz yıl federasyonun faaliyet takvimine ilk kez giren Karasu Triatlonu” na ilk yıl toplam 80 sporcu katılırken, bu yıl kayıt yaptıran sporcu sayısı 116’ya ulaştı. finiş gören sporcu sayısı ise 100 oldu. 

Bildiğiniz gibi “Triatlon Milli Takımı” mızın, Karasu Triatlonu ile aynı günlere isabet eden ve Holten’ de gerçekleşen, “ITU Premium European Cup” ve ETU Junior European Cup” a tam kadro katılması sebebiyle, ulusal yarışmaların birçok iddialı isimi Karasu’ da yer almadı. 

Karasu’ da hem bisiklet hem de koşu parkuru sathının düz olması sporcular için avantaj yaratırken, denizin önceki yıla göre çok daha sakin dalgasız olması sporcular için sevindirici bir unsur oldu. Atletler, günün ilerleyen saatlerinde ise sadece rakipleri ile değil, nemli ve bunaltıcı sıcak hava ile de mücadele etmek zorunda da kaldılar. Yarışma bitiminde ise atletlere su, soğuk meyve ve yiyecek ikramı ise memnuniyet yarattı. 

Yüzme etabının başlangıcındaki ilk 50 metrelik bölümde yoğun bir yosun kirliliği sporcuları zorlarken, bisiklet ve özellikle koşu parkuruna zaman zaman giriş yapan özel araçlar sporcu güvenliği açısından olumsuz bir görüntü yarattı. Bir gün önceki “Teknik Toplantı” da “Büyük Erkekler” startı saat 14:00 olarak bildirilmiş olmasına rağmen yarış günü start saati saat 13:00 alındı ve yapılan değişiklik genel anons sistemi ile duyuruldu. Sonradan yapılan değişiklik anonsunu duymayan birkaç büyük erkek sporcu, toplu halde start alan sporculardan 15-20 dakika sonra start alanına geldi ve yarışmaya dezavantajlı bir şekilde başladılar.
.
Günün ilk yarışı, yarı sprint mesafe olarak koşulan “Yıldız Erkekler” ve Yıldız Bayanlar” kategorileri saat 9:30’ da start aldı. 15 Yıldız Erkek sporcunun kayıt yaptırdığı yarışta 14 sporcu finiş gördü. Gelibolu Spor’dan Haşmet Can Aktaş toplamdaki 38:08 derecesi ile birinci olurken, 39:24’lük derecesi ile Altay’ dan Kubilay Bal ikinci, 40:04’lük derecesi ile yine aynı takımdan Caner Algün üçüncü oldu. 

Toplamda 5 sporcunun katıldığı Yıldız Bayanlar’ da ise 41:58’ lik derecesi ile Gelibolu Spor’dan Yelbesu Büyükzöngür birinci gelirken, aynı takımdan Sinem Özdil 43:58’lik derecesi ile ikinci, Altay’ dan Merve İpek 45:57 ile üçüncü oldu. 

Günün ikinci yarışı saat 10:00’ da başlayan Genç Bayanlar ile Master sporcuların katıldığı sprint mesafe yarışıydı. Toplam 8 sporcunun katıldığı kategoride 8 sporcu da finiş gördü. Birincilik 1.21:01 ile Gelibolu Spor’ dan Yağmur Aydoğan’ nın olurken, 1:22:23 ile derecesi ile aynı takımdan İlkay Polat ikinci, 1:25:23’lük derecesi ile Altay’ dan İpek Öztosun da üçüncü oldu. 

Her zamanki gibi Genç Bayanlar’la start alan Masterlar’ da ise katılım Yalova Triatlonu’ na göre yarıya düşmüştü. Toplam 15 katılımcının 14’ü finiş gördü. 40-50 yaş arasında önceki yarışların mutlak galibi Balıkesir Karagücü’ nden Özgür Eriş, 1:11:00 ile birinci gelirken, Bakırköy Ataspor’ dan Kerem Ömer Erten 1:17:53 ile ikinci, Deniz Kuvvetleri Gücü’nden Niyazi Uğur ise 1:19:49 ile üçüncü oldu. 3 kişinin katıldığı 50 yaş üstünde ise Göztepe’ den Hasan İşbilen 1:22:06 ile birinci gelirken, Balıkesir Karagücü’ nden A. Melih Işıkçı 1:23:02 ile ikinci, yine Göztepe’ den Fikret Akay 1:28:39 ile üçüncü oldu. Master Bayan kategorisinin tek katılımcısı olan Canan Oyman ise 02:00:02’ lik derecesi ile yarışı tamamladı. 

Günün üçüncü yarışı Büyük Bayanlar ve Genç Erkekler yarışı oldu. 5 yarışmacının katıldığı Büyük Bayanlar’ da 4 yarışmacı finiş gördü. Kategorinin Gülgeç ve Mutlu gibi isimlerinin yurtdışında olmasını iyi değerlendiren Babaeski Spor’dan Burcu Aslanağı, 03:01:012 lik derecesi ile birinci olurken, 03:01:34’lük derecesi ile Alanya Belediye Spor’dan Fadime Kaçar ikinci, yine aynı takımdan Emel Yıldırım 03:11:59 ile üçüncü oldu. 

Toplam 27 sporcunun kayıt yaptırdığı kategoride 21 sporcu yarışı tamamladı. Genç Erkekler’ de Balıkesir Işık Spor’dan Melih İlker Gücüyener 1:08:39’ luk derecesi ile birinci gelirken, Altay’dan Hikmet Dirik 01:08:56’lik derecesi ile ikinci, 01:10:02 ile Gelibolu’dan Ferdi katılımcı Ali Mutlu üçüncü oldu. Genç Erkekler’ de yedinci olan Metin Akbaba yarış bitiminde tansiyonu düşmesi üzerine 112 İlk Yardım ekibinden destek almak durumunda kaldı. Kendisine bu küçük rahatsızlığı yüzünden geçmiş olsun diyoruz. 

Günün son yarışı olimpik mesafe koşulan Büyük Erkekler kategorisinde oldu. Bazı iddialı isimlerin Holten’ deki yarışta olduğu kategoride toplam kayıtlı 37 sporcunun, 30 sporcunun finiş gördü. Birincilik, 02:12:32’ lik derece ile Gelibolu Spor’ dan Samet Büyükzöngür’ün olurken, Göztepe’nin başarılı sporcusu Fatih Azrak eski günlerine dönüşünün işaretini 02:17:11’lik derecesi ile ikinci olarak verdi. Altay’dan Onur Saydam ise 02:19:08’lik derecesi ile yarışı üçüncü tamamladı. 

Bu yıl Master sporcular arasında değerli bir spor insanı ve sosyal proje aktivisti olan Gürdal Gümüş de yer almakta. Gürdal Gümüş, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı. http://www.tossfed.org.tr/ Yarış sonunda kendisi ile kısa bir söyleşi yaptık. Aldığımız bilgilere göre; Çalışmalarına Ankara’ da devam eden Başkan, Yalova İli Tüzel kişilerinden gelen istek üzerine onları kıramamış ve Yalova Gençlik Spor Kulübü sporcusu olmuş. Böylelikle Başkan Gürdal Gümüş, yoğun programının içerisine bir de triatlonu koyarak bu yıl yarışlara katılmaya başlamış. Yalova’ dan sonra ikinci kez triatlon yarışına katılan Başkan, sezon sonundaki Kuşadası Triatlonu’ na engelli sporcuların katılma çalışmalarının hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Ülkemizde son yıllarda Paraolimpik konusunda gittikçe artan farkındalığın Başkan Gümüş sayesinde triatlon sporunun içine alınacak olması çok güzel ve önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyoruz. 

Yarışma sonuçları için tıklayınız. 


Daha ayrıntılı yarışma fotoğrafları için cyclingtr.com' tıklayın 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..