Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

II.Dikili çocuk şenlikleri 20 Kasım 2007 de başladı

II.Dikili çocuk şenlikleri 20 Kasım 2007 de başladı
 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları nedeniyle Dikili Belediyesi önderliğinde, İİCFF (İstanbul Çocuk Filmleri Festivali) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen “2.Dikili Çocuk Şenlikleri” 20 Kasım 2007 Salı günü saat 15.00’te başladı.

Açılışını çocukların yaptığı belediye etkinlik salonunda ki kutlamalar çocuklar tarafından Çocuk Hakları Bildirgesi’nin okunmasıyla başladı. Belediye Çocuk Balesi, Belediye Çocuk Korosu, Belediye Roman Dans Grubunun yaptığı gösteriler sonrası Çocuk Hakları Resim Sergisinin açılışı yapıldı.

Ana teması “Çocuklarda Olumlu Ayrımcılık” olan şenliklerde; “Dikili Çocuk Filmleri Şenliği” de yapılıyor. Dikili Çocuk Filmleri Şenliğinde ise Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivalinde “Küçük sinemacılardan büyük filmler” yarışmasında ödül alan 12 filmin gösterimi de yapılacak. Ayrıca Çocuk Hakları Satranç Turnuvası ile Çocuk Hakları Bisiklet Turu da yapılacak. Hafta boyunca ilköğretim okullarının resim sergileri açılacak.

Çocuk Hakları Haftası nedeniyle düzenlenen 2.Dikili Çocuk Şenlikleri için Belediye Başkanı Osman Özgüven yaptığı konuşmada “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Küresel ısınma ve çevre sorunlarının yanında estirilen savaş rüzgârları, geleceğimizi özellikle siz çocuklarımızın geleceğini karartmak istiyor. Bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz Çocuk Hakları Haftası etkinlikleri çocuklara yönelik olumlu ayrımcılık ana teması üzerinden gerçekleşiyor. Çocuklara yönelik şiddet, savaş istemiyoruz, barış istiyoruz, daha yaşanabilir dünya istiyoruz. Geçen yıl bizden istediğiniz Çocuk Hakları Parkınızın oyun gruplarını yerleştirdik bu yıl bitiriyoruz. Bütün isteklerinize yürekten katılıyorum, sizler için ne kadar iyi ve güzel şeyler yaparsak yapalım azdır diye düşünüyorum” dedi. Özgüven “Barışı, çevre duyarlılığını sizlerden öğreniyoruz. Bugün başlayacak 2.Dikili Çocuk Şenlikleriyle geleceğinize, geleceğimize sahip çıkıyorsunuz. Bütün dünya çocukları ile birlikte barışın ve kardeşliğin kirletilmesine, zehirlenmesine izin vermiyorsunuz” dedi. Özgüven “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününüzü en içten duygularla kutluyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Basın Bülteni. Oben Ulu

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..