Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '16

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

İİBF'linin çaresizliği

İİBF'linin çaresizliği
 

Her yıl binlerce kişi İİBF'den mezun oluyor ve çoğu iş bulamama sıkıntısından dert yanıyor. Bu durum öğrenciler için hiç de iç açıcı değil. Tahminlere göre yılda 500 bin İİBF'li mezun oluyor ve şuana kadar 2012'den bu yana mezun olan İİBF'lilerin sayısı 1.5 milyon civarına ulaşmış durumda. Bunlarda 400/500 bini şuan işsiz durumda.

Eğitim Yetersizliği?

Her üniversitenin ayrı bir eğitim sistemi var ama ben İİBF'lilere verilen eğitimin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Tamamen kitap üzerine yoğunlaştırılmış ve hiçbir uygulama olmadan mezun oluyoruz. Yani İİBF'li olmak sadece vize ve final sınavlarını geçmekten ibaret. Bu da öğrencilerin mezun olduktan sonra elini kolunu bağlıyor.

KPSS Hikayesi?

Kpss İİBF'linin tek umudu sanırım. Tabi orda da başarılı olmak için extra meziyetler gerekli. Bir kere en az 80-85 puan almak zorundasın ve bir de tabi ki torpil. Adaletsizliğin sembolü. Atanman için bu şartları yerine getirmen lazımken bir de daha mühendislere tanınan İİBF alanlarından birine atanma fırsatı var. 500 bin kadar işsiz İİBF'linin eli boş gezdiğini göre göre önleri tıkanıyor.

 

 

 
Toplam blog
: 3
: 799
Kayıt tarihi
: 09.06.15
 
 

Eskişehir de öğrenciyim. Daha çok edebiyat, spor alanlarıyla ilgiliyimdir. Sosyal sorumluluk proj..