Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

İİBF mezunu olmak ve gelecek için mücadele etmek

İİBF mezunu olmak ve gelecek için mücadele etmek
 

İİBF MEZUNU OLMAK BİR AYRICALIKTIR. BİR GÜN HERKES İİBF MEZUNU OLACAK. İİBF OKUMAK BİR YAŞAM ŞEKLİDİR.


İİBF mezunu olmak öyle herkese nasip olmaz. Kim olursa olsun İnsan gerçekten de  bitirdiği bölümün kıymetini çok iyi bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Ülkemizde son yıllarda yetişmiş İİBF mezunu, çok değerli akedemisyenler ( öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi vs.) ve hem devlet de hem de özel sektörde çok iyi yerlere gelmiştir. Bu durum gerçekten takdire şayandır. Peki İİBF dendiğine bir vatandaşın aklına neler gelmektedir. Bu durumu çok güzel bir şekilde irdeleyelim. Bakalım neler ortaya çıkacak.
    Öncelikle İktasat bölümünden başlayalım. İktisat denince aklımıza ne gelmektedir. İktisat demek ekonomi demektir. Ekonomi de kendi içinde çeşitli bölümlere ayrılır. İktisat veya ekonomi sayısal temellere dayanır. Yani Matematik kökenlidir. Matematik bilgisi zayıf olan birisi, İktisat bölümünü  okumakta zorlanabilir. Onun için öncelikle matematik yönünden kendini geliştirmiş olanlar iktisat bölümünü okumakta zorlanmazlar. Çünkü bu bölüm matematik içerikli olduğundan, gerçekten bu bölümü bitirmek zor olmaktadır. Bazı üniversiteler İktisat bölümlerini İngilizce olarak okuturlar. Yani burada İktisat okumak isteyenlerin İngilizce bilgisi de olması gereklidir. İktisat bölümü incelendiğinde aslında her vatandaşın bilmesi gereken çok önemli konuları ve bilgileri ihtiva eder. Bu bilgileri öğrenmek aslında çok ama çok keyif vericidir.O kadar muhteşem bir bölümdür ki gerçekten insan okumaya veya uygulamaya doyamaz. 
    Diğer bir bölüm ise İşletme bölümüdür. Bu bölümde genel de özel sektöre yönelik olup, bu bölümü bitirmek de çok mutluluk ve keyif verir. Bu bölümü bitirenler özellikle, kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekir. Aslında bu durum tüm bölümler içinde geçerlidir. Ama bu bölümde özellikle ingilizce veya birçok dili öğrenmeyi gerekli kılmaktadır. Bunun yanında yöneticilik ve liderlik özelliklerini çok iyi geliştirmeleri gerekmektedir. Özellikle internet dünyasını, yani inavasyon yönünden de kendini yetiştirmeye devam etmesi gerekli olup,  sürekli gelişim ve yenilik içerisinde olmak zorundadır. Aslında tüm toplum olarak yapılması gerekli olan, Teknolojik gelişmeleri sürekli takip etme meselesi bu bölüm için de  çok önem ihtiva eder. 
    Diğer bir bölüm ise Kamu Yönetimidir. Bu bölüm ise genelde kamuya yönelik olup bu bölümü bitirenler özellikle Kaymakam, Vali, Belediye Başkanı, Uzman, Şef, Müdür, Memur vs. birçok devlet kurumundaki bürokratik yapının oluşumuna katkıda bulunur. Bu bölümü bitirener Öğretmen olarak da atanabilirler. Yani Yerel Yönetimler öğretmeni olabilirler. Bu bölümün daha birçok avantajı da bulunmaktadır.
    Başka daha birçok bölüm olmakla birlikte, bir İİBF mezunu akademik kariyerde yapabilir. Üniversitelerde Öğretim Görevlisi, okutman vs. daha birçok alanda görev yapabilirler. Kendilerini yetiştirdikleri sürece en iyi yerlere gelirler. Bu bölümün mezunları kendi aralarında iş birliği içinde de olabilirler. Böylelikle hem güçlü olurlar, hem de seslerini daha yüksek şekilde çıkartabilirler. Böylelikle İİBF mezunları Türkiyede örgütlü bir hale gelerek, her alanda söz sahibi oldukları gibi, kendilerini her zaman en iyi şekilde ifade ederler. Ne mutlu İİBF okuyup da bu güzel bölümlerden mezun olanlara ve darısı da bu bölümde okumak isteyen tüm gençlerimize. Haydi her zaman ileri, ileri, ileri...

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..