Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

III. Yalova Trialonu yaklaşırken

Bu yıl üçüncüsü koşulacak olan “Yalova Triatlonu” için son başvuru tarihi 5 Haziran 2012’ de mesai bitiminde son buldu. Yine de kayıt olmak isteyen sporcular bugün mesai bitimine kadar olan sürede federasyonun internet sitesindeki “Yarışmacı Formu”nu doldurarak federasyonun mail adresi olan triatlon@gsgm.gov.tr’ ye mail atmaları ya da federasyonun 0 312 309 25 77 no’ lu fax’ ına fax çekmeleri ardından da bulundukları ildeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ ne giderek yarışmacı kayıt formunu onaylatmaları gerekiyor.


III.Yalova Triatlonu

“III.Yalova Triatlonu” geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sprint mesafe üstünden koşulacak. 2012 yılının dördüncü traitlon yarışı olan “Yalova Tritlonu” bu yılki faaliyet takviminde puanlı yarış kategorisinde yer alıyor. Bildiğiniz gibi federasyonun faaliyet takvimde 2012 yılının ilk ve puanlı yarışı olan “Taşucu Triatlonu”, olimpik mesafe olarak Nisan ayının ortasında gerçekleştirilmiş, ardından Mayıs ayının ilk haftasında “Antalya Triatlonu”, yine olimpik mesafe üstünden fakat puansız olarak gerçekleştirmişti. Mayıs ayının ortasında Kütahya’ da ilk kez koşulan traitlon yarışı ise puanlı olarak koşulmuştu.

II. Yalova Triatlonu

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yıl koşulan “II. Yalova Triatlonu” na 200 gibi rekor sayıda sporcu katılmış ve oldukça renkli bir organizasyon hafızalarda yer etmişti. Ülkemizin tanınmış birçok triatlon ve ironman sporcusunun katıldığı bu yarışa, Kıbrıs’ tan Tüfekçi Spor kulübünün de ilgi göstermesiyle yarışlar oldukça renklenmişti. Bu yıl da katılımın yüksek olması beklenen “Yalova Triatlonu” nu, gerek parkur açısından yarattığı avantaj, gerekse ulaşım kolaylığı yüzünden birçok sporcunu tercih ettiği bir yarış olma özelliğini taşıyor.

Pescara 70.3 ve Yalova Traitlonu

Diğer yandan 9-10 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan “Yalova Triatlonu” ile İtalya’ da koşulacak olan “Pescara 70.3” yarı ironman yarışı aynı haftasonuna denk geliyor olması bir olumsuzluk yaratmakta.  Aynı haftasonunda, bazı tanınmış ironman ve triatlon atletlerinin, “Pescara 70.3” e katılıyor olması, Yalova’ da bu değerli sporcuların yokluğu anlamına gelecek olsa da bu yıl triatlon yarışlarına ilk kez katılacak olan yeni katılımcılar ile yaş grupları kategorisinin de hayli renkli çekişmelere şahit olması beklenmekte.

Yalova Triatlonu Parkur Değişikliği

Bu yıl yüzme ve koş parkurları aynı kalmakla birlikte bisiklet parkurunda değişiklik yapılmış. Geçtiğimiz yıl emniyet açısından riskli bir durum yaratan yol kenarında trafik levhaları, yol ortasında çıkıntılı logar kapakları olan dar sokaktan dönüş yapılarak kıyıya çıkış yapılan sokaktan geçilmiyor. Bisiklet parkuru, geçtiğimiz yıldan farklı olarak TİGEM’ in önünden Çınarçık istikametine doğru verilmiş ve güvenlik açısından risk teşkil eden sokak dönüşü iptal edilerek dönüş bir önceki sokağa verilmiş. Sporcular, gidiş-geliş toplam 2.5 kilometre olan bisiklet parkurunun sağ tarafını kullanırken, özel araçlar ise yolun sol tarafını kullanılması söz konusu.

Hatırlayacak olursak, geçtiğimiz yılki parkurda sudan çıkan sporcular değişim alanından bisikletleri ile çıktıktan sonra kıyı boyunca TİGEM tesislerine doğru uzanan güzergahta bisikletleri ile yol alıyor, TİGEM tesislerinin önündeki virajda geniş bir “U” dönüşü yaptıktan sonra geldikleri yolun paraleli olan ve arkadaki ana caddeden geri doğru gidip, değişim alanına doğru giren yol kenarında trafik levhaları, çıkıntılı logar kapakları olan dar bir sokaktan içeri giriyorlardı. Bahsi geçen dönüş yapılan bu sokak birçok yarışmacıya zor anlar yaşatmış, lastik patlatmasına sebep olmuş, hatta Fuğkan Arık’ ın trafik levhasına çarparak yaralanmasına yol açmıştı.


Deniz Suyu Sıcaklığı

Bir diğer önemli konu ise federasyonun yarış talimatnamesinde duyurmuş olduğu deniz suyu sıcaklığı konusu. Talimatnamenin yayınlandığı gün olan 25 Mayıs 2012 itibariyle Yalova’daki deniz suyu sıcaklığının 17 santigrad derece olduğu beyan edilmiş durumda. Talimatnamenin yayınladığı günden sonraki günlerde oldukça yoğun bir şekilde sosyal medyada gündeme gelen deniz suyu sıcaklığı, birçok sporcunun gündemine çoktan oturdu bile. Federasyon, yayınladığı talimatnamede yarış günü deniz suyu sıcaklığı konusunda tekrar ölçüm ve bilgilendirme yapacağı beyan edilmesine rağmen, sosyal medyada, birçok sporcunun suyun soğuk olduğu konusu ile ilgili olarak wetsuit kullanıp kullanmama arasında kararsız kaldığını gözlemlemek mümkün.

Konuyla ilgili olarak ölçülen 17 santigratlık su sıcaklığı Mayıs su sıcaklığı olup yarış gününe kadar suyun 1-2 derece ısınması her hali karda söz konusu. Üstelik yarış sprint mesafe üstünden koşulduğu ve sporcuların suda kalma süresi 10-15 dakika arasında olduğunu da hatırlamakta fayda var. İyi ısınmış ve hazırlanış, çift bone kullanan bir sporcunun soğuk suya yarım saate kadar rahat bir şekilde dayanması mümkün. Sezon başında koşulan olimpik mesafe olan “Taşucu Triatlonu” nda deniz suyu sıcaklığının 18 derece olduğunu ve wetsuit’ siz yarışa katılan sporcuların herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyebiliriz. Bir diğer konu ise federasyon uygun gördüğü takdirde sprint bir yarışta wetsuit giyen sporcular değişim alanında wetsuit’ lerini çıkarırken dezavantajlı konuma düşerek grubu kaçırma ihtimalleri de mevcut. Elbette konuyla ilgili son karar önce federasyonun, ardından da sporcunundur. Katılan tüm sporculara başarılar.


Ayrıntılı fotoğraf ve bilgi için cyclingtr.com' u tıklayın

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..