Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

İki Ayrı Devre

İki Ayrı Devre
 

Fotoğraf, Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Beşiktaş, bu akşam rakip sahadan avantajlı bir skorla döndü. Ancak maç Beşiktaş için çok da kolay geçmedi.

Maçın iki devresi her açıdan birbirinden çok farklıydı. Beşiktaş, ilk yarıda oldukça sıkıntı yaşarken ikinci yarı oyunun kontrolünü eline aldı.

İlk yarı sanki dün izlediğimiz Fenerbahçe maçının kopyasıydı. Eğer kaleci Hakan Arıkan' ın kurtarışları olmasaydı maç farka giderdi.

Beşiktaşlı oyuncuların ayaklarında sanki pranga vardı. Özellikle Delgado, Quaresma, Nihat ve Nobre' de. Gerçi Nihat ve Nobre geriden istedikleri topları alamadıkları için biraz etkisiz oldular. Ama bu saydığım oyuncuların hepsi birden ileri gidip geriye gelmediler. Bu da Beşiktaş' a orta sahada ve defansta oldukça sıkıntılı anlar yaşattı.

Rakip takım ise futbolun doğrularını yaptı. Tek topu çok güzel oynadılar.

Hatları çok kopuk olan Beşiktaş kötü bir de gol yedi. Bütün güzel kurtarışlarına rağmen kaleci Hakan' ın niye o kadar açıldığını anlamadım.

Beşiktaş'ta giden geri gelmediği için orta sahada çok boşluklar oldu. Bunlar da pozisyon olarak Beşiktaş kalesine yöneldi. Bu pozisyonlarda da kaleci Hakan mükemmeldi. Şöyle bir rakam verirsem durumun boyutu daha iyi anlaşılır. 30. dakikada Plezen takımı yedinci kornerini atarken Beşiktaş' ın daha kullandığı bir tane bile korner yoktu.

Beşiktaş' ı devrenin sonunda bulduğu penaltı kurtardı.

Siyah- beyazlılar ikinci yarıya Nihat- Necip değişikliği ile başladı. Bu değişiklik çok olumlu oldu. Çünkü Necip, orta sahada bir toparlayıcı oldu.

İkinci yarı her açıdan ilk yarıdan farklı oldu. Sanki ikinci yarı başka bir maç oynandı.

Bu yarıda Beşiktaş oyunu kontrolüne aldı. Maçı da istediği gibi bitirdi.

Beşiktaş, kadro olarak bu takımın çok çok üstünde. Ancak maçlar, futbolcuların isimleri ve aldıkları paralara göre değil sahadaki oyun ve mücadeleye göre neticeleniyor. Takım oyununu iyi oynayan maçı alıp götürüyor.

Mesela Quaresma. Yetenekli bir oyuncu. Ama Beşiktaş' ın ondan beklediği bu maçta da yaptığı artistik hareketler değil, iş bitirici hareketler.

Hilbert için de çok fazla bir kanı sahibi olamadım. Ancak şunu söyleyebilirim, Tabata aldığı forma şanslarını iyi değerlendirmeli.

Duran toplar Beşiktaş için hep tehlikeli oldu. Kaleci Hakan Arıkan olmasaydı fark olurdu. Bu, ilerisi için çok ciddi bir uyarı.

Beşiktaş maça ileride Nobre' nin yerine Bobo ile başlasa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Tabi bir sakatlığı varsa bilemem. Niye Bobo? Çünkü Bobo, Nobre' ye göre oldukça hareketli. Daha kolay topla buluşup tehlike yaratabiliyor.

İkinci maç için Beşiktaş çok büyük bir avantaj yakaladı. Siyah- beyazlılar tura oldukça yakın. Ancak şu uyarıyı yapayım. Plezen takımı tek top ile rakip defans arasındaki boşluklardan çok güzel adam kaçırıyor. Eğer İnönü' de Beşiktaş ileriye çıktığında defansında bu akşam olduğu gibi açıklar verirse Plezen rahatlıkla kaleciyle karşı karşıya kalır. Hem de defalarca. Bu da çok kötü sonuçlar hatta fark bile doğurabilir. Bizden uyarması. Ama umarım bu yazdıklarım gerçekleşmez ve Beşiktaş, çok rahat bir oyundan sonra güle oynaya üst tura geçer.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..