Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

İki ayrı devre

İki ayrı devre
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Şampiyonluk yarışından bu kadar uzak kalmasına rağmen sanki zirve yarışındaymış gibi iştahlı oynayan Beşiktaş'ı kutlamak lazım. Aynı şekilde Gençlerbirliği'ni de kutlamak lazım. Galiba biraz biraz Avrupalılaşmaya başlıyoruz. Yani zaman, konum fark etmeden futbol oynamaya başlıyoruz. 

Maça gelirsek iki ayrı devrede iki ayrı oyun olduğunu söyleyebilirim. İlk yarıda iyi bir Beşiktaş vardı sahada. Tayfur Havutçu geldiğinden beri vazgeçmediği Ernst ve Necip yine ilk on birdeydiler. İlk yarının en çok dikkat çeken isimleri ise İsmail ve Simao idi. İsmail, ilk yarı boyunca sol kanattan pek çok bindirme yaptı. Nitekim Beşiktaş'ın ilk yarıda bulduğu gol de soldan İsmail'in getirip Simao'ya al da at dediği pas ile oldu. 

İkinci yarı için herhalde pek çok kişi benim gibi Beşiktaş'ın farkı açıp rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordu. 52. dakikada İbrahim Toraman bomboş pozisyonda kafayla Beşiktaş'ın ikinci golünü atınca bu düşüncem iyice pekişti. 

Fakat Gençlerbirliği Teknik Direktörünün 55. dakikada Yasin'i, 60. dakikada da Emre Aygün'ü oyuna almasıyla bir anda her şey değişti. Beşiktaş'ın ikinci golünden sonra gözle görülür bir iyileşme gösteren Gençlerbirliği, oyuncu değişikliklerinden sonra iyice kendini göstermeye başladı. Nitekim 62. dakikada da mükemmel bir frikik golüyle farkı bire indirdiler. 72. dakikada da beraberliği yakaladılar. 

Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu'nun yaptığı oyuncu değişiklikleri ise bence yanlıştı. Siyah- beyazlılıları oyun olarak olumlu etkileyemediği gibi ters etki de yaptı. 

Güzel ve zevkli bir mücadele izledik. İki takımı da kutlamak gerekiyor. Ancak maçı çeviren Gençlerbirliği Teknik Direktörü ayrıca bir kutlamayı hak ediyor. 

İki takımın da hedefi lig değil, kupa. O nedenle kupa mücadeleleri her anlamda çetin geçecektir. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..