Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

İki ayrı Milli Takım

Hazırlık maçlarının pek önemsenmediği ülkemizde Antalya’daki tribünlerin tamamının dolu olması ve maç boyunca süren coşkunun sevindirici olduğunu vurgulayarak başlamak istiyorum yazıma.

Türk Milli Takımı maça 4-3-3 şeklinde başladı ve böyle oynadığı süre zarfında da çok etkili oldu. Gerçekten de millilerimiz maçın başlamasıyla birlikte rakip kaleyi adeta ablukaya aldılar. Fakat Türk Milli Takımı’nda dikkat çeken nokta, son ve bitirici paslardaki hatalardı. Üçüncü bölgeye kadar etkili gelen futbolcularımız, bu bölgede yaptıkları yanlış tercihler ya da zamanlama hataları yüzünden başarılı oyunlarına rağmen gol bulamadılar.

Cenk Tosun ile gelen gol Türkiye’ye hak ettiği skor üstünlüğünü getirdi. Türk Milli Takımı’nın oyun üstünlüğü yaklaşık olarak 65.dakikaya kadar devam etti. Oğuzhan ile Volkan Şen’in yerlerini Alper Potuk ve Kerim Frei’ya bırakmalarından sonra Türk Milli Takımı 4-2-3-1’e döndü ve aynı zamanda da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Artık millilerimiz ileri çıkmakta zorlanırlarken top daha çok Türk Milli Takımı yarı sahasında oynanmaya başladı. Nitekim konuk İsveç Milli Takımı 74.dakikada duran top sonucu gelen bir yan topta beraberliği yakaladı.

Aslında bu golden, öne geçtiğimiz kısa süre içerisine kadar umut verici bir futbol oynamadık. Hatta Fatih Terim kenarda Yunus Mallı’yı hazırlamıştı. Fakat bu sefer Türk Milli Takımı duran bir top sonucunda yine Cenk Tosun’un harika kafa golüyle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Oyunun geneline kısaca bakarsak takımımız eskiden olduğu gibi hala hücumcu bir karaktere sahip. O nedenle 4-3-3’ü çok iyi oynadık. Özellikle Arda Turan ve Volkan Şen kenarlardan çok etkili oldular. Cenk Tosun’u da her yönüyle ayrı bir köşeye koymak gerekiyor. Aslında 65.dakikaya kadar ‘’ kötüydü ‘’ diyebileceğimiz bir futbolcu bence yoktu. Kaldı ki, Mehmet Topal, devşirme olarak stoperde oynamasına rağmen o da elinden geleni yaptı. Merak ettiğim Fatih Terim’in bundan sonra da Mehmet Topal’ı stoper oynatıp oynatmayacağı.

Fatih Terim’in 65.dakikadan sonra Alper ve Kerim ile denemeye çalıştığı sistem başarılı olmadı. Yukarıda da belirttiğim gibi takım oyundan düştü ve de gol yedi. Gelgelelim Türk Milli Takımı’nın, Avrupa Şampiyonası’nda her rakibe karşı 4-3-3 ile sahaya çıkıp bu şekilde önde basarak hücum yönünü öne çıkaran bir futbol oynayacağını düşünmüyorum. Fatih Terim, büyük ihtimalle rakibe göre kadro ve sistem çıkaracaktır. O nedenle Türk Milli Takımı’nın her sistemi başarıyla uygulayabilmesi lazım. Bunun için de antrenmanlarda farklı varyasyonları denemeli ve artık sakin bir şekilde de iyi oynamayı öğrenmeliyiz.

Sonuç olarak bu karşılaşmanın bizim açımızdan her yönüyle olumlu bir maç olduğunu düşünüyorum. Artılarımızı ve eksilerimizi görme şansımız oldu. Bu arada eksik futbolcularımızın olduğunu da hatırımızda tutmamız gerekiyor.

Bakalım Avusturya karşısında nasıl bir kadro ve sistem ile mücadele edeceğiz?

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..