Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Kitap
 

İki Cami arasında Aşk

İki Cami arasında Aşk
 

18 Yaşında kendi arzusu ile devşirilip payitahta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferi sırasında gördüğü Mihrimah Sultan'a aşık olur. Bu aşk, Sinan'a önce Prut Nehrini on üç günde geçilecek köprüyü yaptırır.

Payitahta dönüşte Mihrimah Sultan'ın evlendirilmesine karar verilir. Sinan ve Rüstem Paşa aday olur. Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimah'ı Rüstem Paşa ile evlendirir.

Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir. Sarayın baş mimarı olur. Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilere yansıtır. Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdar'da yaptığı iki cami arasına gizler.

Dünyaca ünlü mimar, Mimar Sinan'ın ve büyük aşkı Mihrimah Sultan'ı anlatan sürükleyici bir roman.
Mimar Sinan'ın Mihrimah Sultan'a olan aşkını anlatan İki Cami Arasında Aşkhem tarihin en güzel aşklarından birini anlatır hem de tarihte bir mimarın yapabileceğini en mükemmel aşk eseri bize tanıtıyor.

Mimar Sinan Mihrimah Sultan'a aşık olur fakat aşkı karşılıksız kalır. Bunun üzerine biri Edirnekapı'da diğeri Üsküdar'da iki cami yaptırır. Bu iki caminin en büyük özelliği ise her yıl Mihrimah Sultan'ın doğum günü olan 21 Mart'da bir caminin iki minaresi arasında ay doğarken diğer caminin iki minaresi arasında güneş batar. Daha güzel olan ise Mihrimah ismi ay ve güneş demektir.

Mürvet Sarıyıldız'ın kaleme aldığı İki Cami Arasında Aşk Mihrimah ile Sinan kitabı işte bu tarihi aşkı kitapseverlere tüm detayları ile anlatıyor. Bu güzel aşk hikayesini kaçırmamanızı öneririm.

https://twitter.com/mzmzdamla
http://peynirlikrakerim.blogspot.com.tr
http://fizy.com/#s/1aimcp

 
Toplam blog
: 16
: 1018
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Öğretmen, resimci, kitap kurdu, fotoğrafçı.   ..