Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '11

 
Kategori
Sinema
 

İki film birden

İki film birden
 

Bu gün yine iki mükemmel film tanıtacağız. Fragmanlarını izlediğinizde sizde hak vereceksiniz. 

THOR... 

Thor – veya Donnar – İskandinav mitolojisinde en güçlü tanrıdır.
İki sihirli nesneye sahiptir. bu nesnelerden biri Mjöllnir ‘dir. Mjöllnir, adının anlamı “parçalayıcı” olan kocaman bir çekiçtir. Çekici Brokk ve Eitri isimli iki cüce kardeş yapmışlardır. Çekiç yapılırken Loki sinek kılığına girip cüceleri ısırarak rahatsız edince bir kaza olmuş, çekicin sapı kısalmıştır.
Bu iki cüce ayrıca bu çekice birçok farklı özellik vermiştir. Çekiç, Thor’un onu kolayca saklayabilmesi için küçülebilir. Ayrıca bir bumerang gibi, bir düşmana atılınca düşmana tüm gücüyle çarpar ve sahibinin ellerine geri döner. Thor kılık değiştireceği zaman çekici ile kendi yörüngesinde hızlıca döner. Fırtınaları çekici ile kontrol eder, yağmurları onunla yağdırır. Çekici ile evlilikleri ve nesneleri de kutsayabilir.
Onun güçlü olmasını sağlayan bir diğer sihirli nesne de altın bir kemerdir. Bu kemeri takar takmaz gücü ikiye, hatta üçe katlanır.
Ayrıca Thor’un iki tane keçisi vardır. Bu keçilerden birinin adı Tanngniost (Diş Çatırdatan) diğerinin adı da Tanngrisnir (Diş Gıcırdatan)dır. Bu keçilerin çektiği arabası yerde de gökte de gidebilir. 

Mayıs 2011'de vizyona girecek olan film güçlü ve kibirli bir tanrı olan Thor'un Asgard'dan ayrılıp, insanların yanında yaşamak için dünyaya gelmesini, fakat düşman tanrıların onu yeni geldiği bu gezegende bile rahat bırakmadıkları maceraları konu alacak... 

Fragman: http://www.sinemalar.com/film/5351/Thor/ 

Çınar Ağacı 

Filmin fragmanında seyirciyle buluşan küçük Barış yani 5, 5 yaşındaki oyuncu Deniz Deha Lostar şimdiden seyircinin gözdesi. Deniz Deha filmde 7 yaşındaki Barış’ı büyük bir başarıyla canlandırıyor.Filmin yönetmeni Handan İpekçi en genç oyuncusu için şunları söylüyor: Onun zekası, sevimliliği ve yeteneği her türlü zorluğu unutturdu. Deniz’le ilgili söyleyeceğim tek şey “Allah nazardan saklasın”. 

Çınar Ağacı emekli öğretmen Adviye Hanım’ın dört çocuğu ve torunları arasındaki ilişkilerin penceresinden modern şehir hayatının aile bağlarını getirdiği noktaya dikkat çekiyor. Adviye Hanım’ın çocuklarını Nurgül Yeşilçay (Sonay), Suzan Aksoy ( Feriha) , Hüseyin Avni Danyal (Uğur) ve Ragıp Savaş ( Murat) canlandırırken, gelinleri ve damatlarını da Settar Tanrıöğen (İhsan), Jülide Kural (Nihal), Ebru Özkan (Berrin) ve Nejat İşler (Yağız) oynuyor. 

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan Çınar Ağacı! 

Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak Çınar Ağacı buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir 

Fragman: http://www.bakiniz.com/cinar-agaci-fragman/ 

İzmir 2011-03-18 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..