Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

20 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

İki geri dört ileri

İki geri dört ileri
 

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR..


Milli takımımız Dünya Kupası Elemeleri için Avusturya ile hazırlık maçına çıktı. Karşılaşmanın skoru tam istediğimiz gibi tatmin ediciydi. ( 2 – 4 ). Grup elemelerinde bundan sonraki maçımız İspanya Milli takımı ile. 28 Mart’ta İspanya’da, 1 Nisan’da da Türkiye’de olmak üzere üst üste iki maç yapacağız İspanyollarla. Bilindiği üzere grubun en iyi, en tehlikeli takımı. Gruptaki diğer rakiplerin hepsini yenmeyi başardılar. Bizide yenerlerse gruptan çıkıp dünya kupasına gitmek hayal olacak bizler için. Bu sebepten dolayı hazırlık maçlarının çok önemli bir yeri var.


Fatih Terim de sanırım bunun bilincindedir. Hazırlık maçı olmasına rağmen Avusturya Milli takımının oldukça hırslı olduğunu gözlemledim. Nedense bize karşı ayrı bir motivasyona giriyor Avrupa takımları. Bu hırslarının karşılığınıda 28.dakikada attıkları golle süslediler. Fakat unuttukları bir şey vardı. Türk Milli takımı genelde ilk gole kadar motive olamazdı. Golden sonra ise motivasyonu müthiş oluyordu. Zaten bunu maçtada gördük. İlk golü yiyen millilerimiz işin ciddiyetini anlayınca daha derli toplu oynamaya başladılar.


Golden on dakika sonra Mehmet Aurelio attığı güzel beraberlik golü ile benim ve tüm Fenerbahçe’lilerin yüreğini sızlattı. Aurelio yıllardır hepimizin çok sevdiği içimizden atamadığımız bir futbolcu. Aslında bizim attığımız gole kadar Avusturya daha etkili oldu diyebiliriz. Fakat yedikleri gol oyunlarını ve morallerini bozdu. Üç dakika sonra başka bir Fenerbahçe’li eski futbolcumuz Tuncay’ın golü Avusturya’yı çökertti diyebiliriz.


İkinci yarıya skoru değiştirmek için çıkan Avusturya. Gol bölgesine daha fazla adam göndermek zorunda kaldı. İkinci yarıya moralli giren millilerimiz soyunma odasında Avusturya’dan daha kaliteli bir takım olduklarını anlamış olmalılar ki maçada golle başladılar. 48’de Tuncay şık bir vuruşla kaleciyi avlayıp farkı ikiye çıkardı. Avusturya ikinci golü astada Tuncay’ı tutmayı başaramayınca dördüncü golede engel olamadı.


Tuncay Avusturya’da hat-trick yaparak hem bizlerin hemde kendisinin moralini üçe katladı. Maçın bu skorla bitmesi İspanya mücadelesi için baz alınamaz. Avusturya ve İspanya Milli takımları bence birbiriyle kıyaslanamaz bile. Gol yeme hastalığımız İspanya karşısında bizi sıkıntıya sokabilir. Golü yediğimiz zaman bunu telafi etmek hiçte kolay değil. İspanyollara sahada baskı kurabilmek çok zor. Euro2008’de de birçok kere geriden gelip maç kazandık ama bizi finale taşımaya yetmedi. Öncelikle bu gol yeme sorununu çözmemiz şart.


Maçın ilginç detaylarından birini vermek istiyorum. Avusturya deplasmanında oynadığımız halde maçı 23 bin kişi izliyor ve bunların 15 bini Türk. Sanki Türkiye’de oynuyormuş gibi… Milli takımımızı desteklemeye giden tüm taraftarları buradan kutluyorum.


Maçı kazandık mutluyuz. Farklı bir skor elde ettik neşeliyiz. İyi bir oyun sergiledik umutluyuz. Aynı oyunu devam ettirip dünya kupasına gitmek istiyoruz. Milli takımımıza Dünya Kupası elemelerinde başarılar diliyorum.

Murat GÜLCEK
20 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..