Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '11

 
Kategori
İlişkiler
 

İki karakter portresi

İnsanlar ikiye ayrılır. Kendini düşünenler, kendini hiçe sayıp çevresini düşünenler. Kadınmış, erkekmiş, gençmiş, yaşlıymış farketmez. Her kategoride vardır bu ayrım. Kreşteki çocuktan, yaşlı başlı büyüklerimiz de bile.
Kendini düşünenler daima kazanır. Bencildirler evet. Çevresindekiler, onların umursamazlıklarından acı çekerler. Onlar bundan mutlu mudur bilinmez ama çevrelerinin olmadığı kesin. Sevilmek sayılmak isterler onlar tarafindan. Nedense her bu tür çıkarcı bencil insan , masum ve sencil insanlar tarafından sevilirler. Dolayısıyla karşi tarafı hiç sevmez ilişkinin sonuçlarına bakarlar. Bazen iyi niyetli de olabilirler fakat insanoğlu dediğimiz varlığın ilgi denilen masum şeye ihtiyacı vardır. Ve bu tarz insanlar bu soyut kavramı vermekten ve hatta bilmekten bile acizdirler.
Çevresini, sevdiklerini düşünen insanlar hep üzülüp, acı çekerler istisnasız. Gözlerini kapatıp, yastığa başlarını koyduklarında 'Ben bugün kendim için ne yaptım?' demezler, 'Sevdiklerim için, çevrem için, Dünya için ne yaptım?' derler. Kendileri hasta yataklarında yatıyor olsalar bile sağlıklı sevdiklerinin başına bir şey gelmesinden korkarlar. Kendi beyinlerinde ur olsa hastaneye gitmezler fakat sevdiklerinin, çevresindekilerin eline kıymık batsa dünyayı ayağa kaldırırlar. Hep vericidirler. Onların mutluluğu için, mutsuzluğu yalnızlığı göze alırlar. Ve bu kadar vericiliğin sonucunda yirmi dört saatlik bir günden, on dakikalık ilgi beklerler. Yaptıkları şeylerin hepsi karşılıksızdır ama insanoğlu denen varlık kalbinde hep bir beklentiyle yaşar. Ve doğal olarak onlar da umutsuzca beklerler.
Hayat , bu iki kisilik portre üzerinde dönüyor bana göre ve krallık bencil olanlara ait. Umarım bir gün normal düzenine döner de , herkes orta yolu bulur.
 

 
Toplam blog
: 12
: 507
Kayıt tarihi
: 05.02.11
 
 

. ..