Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '16

 
Kategori
İlişkiler
 

İki resim arasındaki yağ farkını bulun

İki resim arasındaki yağ farkını bulun
 

Resimde iki farklı aşık görüyoruz. İlk resimde hatun zayıf erkek şişman, ikinci resimde ise şişman bir hatun var. Toplum olarak ilk resim bize gayet normal gelirken, diğer resim ise bize tuhaf geliyor. Kimimiz yolda iki numaralı bir resimde ki bir çifti gördüğümüzde ‘’A-aa’’ diye hayret içerisinde kalıyoruz. Aslında bu bize nasıl yanlış bir bakış açısı ile olaylara hakim olduğumuzu gösteriyor. Aşkın kalıbı bence olmamalı ince, kalın, zayıf,  şişman, erkek, kadın gibi bir standartı olmamalı. Kim kimi seviyor ise çekinmeden gönlünce aşkını yaşamalı. Neden şişman bir adam, çekici ve zayıf bir kızla birlikte olduğunda ‘’Gayet normal’’ gözü ile bakıyoruz ki. Ama durum tersi olduğunda ‘’Kesin bu adamda bir şey var yoksa bu kıza bakmaz.’’diyoruz. Bir de deriz ki kadın-erkek eşit.
 
    Mâlesef ki böyle bir durum söz konusu dâhi değil kadın-erkek eşitliği evet bazı yerlerde mevcut ama bu gibi durumlarda yok öyle bir dünya. ‘’Şişmansan çirkinsin’’ bakış açısı çok aşağılık bir düşünce yapısı. 1-2 sene önce ‘’Şişman kadın, bakımsızdır’’ gibi bir cümle kullandığında çok tepki alan medyatik bir güzelimiz var. Tepkilere maruz kalınca ise ‘’R’ye’’ takıp ortamı yumuşatmaya çalışmıştı fakat olan olmuştu bir kere hoş o köprünün altından çok su aktı ama bu düşünce hâlâ devam etmekte. O sadece medyatik olduğu için çok göze battı ve tepki aldı. Medya dünyasında olmayıp bu gözle bakan milyonlarca insan var. İşte biz bu yüzden haberlerde fazlasıyla ''Zayıflama hapından öldü, başarısız bir doktor yüzünden hayata gözlerini yuman'' insanların haberlerini duymaya başladık. Bu tip düşünceler yüzünden kimse bedenlerini sevmiyor, bu yüzden şok diyetler veya detokslar ile kendilerini ölümüne zehirliyorlar. 
 
    Hayatlarını tehlike altında bırakıyorlar. ‘’3 günlük gelin diyeti’’ diye internette bangır bangır diyetler çıktı. Sizce bu mantık işi mi ‘’Sen o kiloyu 3 günde mi aldın be tontişim? ‘’3 günde vermeye çalışıyorsun. Ya da ‘’Bir haftada 10 kilo '' diyeti. Resmen duygularımızı sömürüyorlar, biz ne yapıyoruz tamamen uçurumun ucundaki düşüncelerimiz ile belki bir faydasını görürüm edası ile bunlara dört elle sarılıyoruz.Sonuç ne oluyor peki kocaman bir hüsran, üstüne üstlük birde diyoruz ki;''Nasıl veremedik.'' Yahu aklın alıyor mu? Nasıl kanıyorsun, nasıl inanıyorsun. (Şimdi böyle yazarken benim de bazı diyetler demişliğim var ne yalan söyleyeyim)
 
    İlk önce kendini sevmelisin, ilk önce bedenini tanımalısın onu bu şekilde kabul etmelisin ki seve seve zayıflamalısın. Evet bir çok konuda geri durmak zorundayız. Çoğu insan sırf kilosu yüzünden kendini idame ettiremez duruma geldi. İş konusunda zorluklar yaşıyorlar. Bu düşünceleri bir kenara bırakmamız gerek. Hayatı pozitif olarak gören insanların bakış açılarını tamamen negatife çekmemek gerek. Hayatı biz böyle çok seviyoruz, hayat bize böyle daha güzel. Extra Large olarak gayette çekiciyiz, alımlıyız, kime ne yahu. 
 
#bedeninisev
 
 
Toplam blog
: 28
: 1565
Kayıt tarihi
: 11.07.16
 
 

Büyük bedenin ışıltılı dünyası* ..