Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '12

 
Kategori
Kadın Modası
 

İki satır moda - Ferhan PETEK - Köşem Sultan ®

İki satır moda - Ferhan PETEK -  Köşem Sultan ®
 

Kadın dediğin ne istediğini bilir. Ama yine de ne yapacağını söylenmesinden tarifini kendinin bile yapamadığı bir zevk alır. Aslında, kimse kadına ne yapacağını söyleyemez; moda dışında. Moda kadına ne giyeceğini söyler ama nasıl giyeceğini söylemez. İşte modanın ayakta kalmış “kendine yakışanı giymek” tanımı tam da burada yerine oturur. Ve modanın henüz herkes tarafından keşfedilememiş yaratıcılık süreci başlar. Onu buna bunu ona katar kendini içine en yakıştırdığını değil de dışında en güzel duranı ve içinde en rahat olduğunu harmanlayıp yaratırsın kendi modanı. Dergilerde tv programlarında sunulanlarla kafanı karıştırmadan giyinebilmek ama bunu yaparken de hakkını verebilmek bedeninin, işte asıl mesele bir kadın için. Ne kadar önem veriyor gibi görünsek de geri kalan her şey umur çemberimizin dışında kalır. Mesela adamın benden ayrılacağını anlasam derdim aslında ayrılık anında onun en aklında kalacak en acaba yapmasa mıydım? Dedirtecek şekilde görünmektir. İnkâr etmenin anlamı gereği yok. Adam madem gidecek madem aklında bitirmiş her şeyi bari veda akılda kalıcı olsun. Gözündeki son karemde olabildiğine kusursuz görüneyim de aklım kalmasın derim.

Modayı takip etmek, doğru erkeği bulmak gibidir. Tam, bu sefer oldu hem bana uygun hem de her şeyiyle içime sindi dersin ya o değişir ya da sen artık eski tadını alamamaya başlarsın. Hani giyinmeyi bilmiyor dediğimiz kadınlar vardır ya. En modadan anlamadığını kabullenmiş insanın bile gözüne batan şekildeki uyumsuzlukları vardır hani. İşte o kadınların asıl amacı modayı takip ettiklerini kanıtlamaktır ama yanlış bilineni en yanlış şekillerde kullandıkları için rüküşlükten öteye geçmişlikleri yoktur. İşte o kadınların aşk hayatları da öyledir. Sözde kendi doğrularının peşinden gider kalplerini dinlerler ama başları dertten o pek öne sürdükleri kalpleri kırılmaktan kurtulmaz. Seni Seviyorum demek 1 saniye 29 saliseni alır, buna değecek birini bulman ise tüm ömrünü diye bir söz vardır bilir misiniz?
İşte kendine önemli bir davet için giyecek, modaya ve bedenine uygun bir elbise bulmak ömrünü alabilir ama onu giyip boy göstermen sadece birkaç saat… Öte yandan kendini ve bedenini yeterince tanıyorsan doğru elbiseyi giydiğinde buna harcayacağın zaman birkaç dakika sürerken, elbisenin ve içindeki özgüveni yerinde bedenin çevresinde yaratacağı etki bir ömür unutulmayabilir…

Kadın, modadır. Moda da kadın. Bu nettir başlıktır gerçektir. Detayına ineceğiz daha çok kurcalayacağız tabi. Zaman imkan olduğu kadar.
Neyse kapıyorum ben şimdi çok yazdı, başım da ağrıyor zaten daha yarın ne giyeceğimi seçeceğim.

Ferhan PETEK
Köşem Sultan ®

http://www.facebook.com/pages/Ferhan-Petek/40815501931

https://twitter.com/#!/Fername

http://www.haberbursa.net/iki-satir-moda.html

 
Toplam blog
: 56
: 358
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Köşem Sultan Ferhan PETEK kimdir ki ? Yaşı olmayan kadın. Kendi yaşar, kendi yazar, kend..